Keskustan Laaninen: Kuntavaalit ehkä sittenkin jo huhtikuussa 2017

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kävi perjantaina valmistamassa Keskustan Itä-Savon piirin väkeä kuntavaalehin Savonlinnassa. Lauantaina hän tapaa Etelä-Savon piirin väkeä MIkkelissä.

Tuija Pauhu

Puoluesihteeri TImo Laanisen mukaan mahdollisia ensimmäisen maakuntavaalin ajankohtia ovat syksy 2017, tammikuun presidentinvaalipäivä 2018 sekä myöhäisimpänä vaihtoehtona huhtikuu 2018.

Keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen mukaan on mahdollista, että vuoden 2017 kuntavaalit sittenkin pidetään alkuperäisen aikataulun mukaan jo huhtikuussa.

Eduskuntapuolueitten puoluesihteerit sopivat helmikuun alussa, että kuntavaalit siirretään vuoden 2017 syksyyn, jotta maakuntavaalit voidaan pitää niiden kanssa samaan aikaan.

— Nyt hallituksessa on meneillään vakava pohdinta siitä, voidaanko kuntavaaleja siirtää toiseen kertaan. Ymmärrän tämän keskustelun hyvin ja viestini puolueen kenttäväelle on, että kuntavaaleihin pitää valmistautua niin, että ne ovat jo huhtikuussa 2017, Laaninen sanoo.

Kuntalain muutoksella kuntavaalit on jo siirretty syksystä kevääseen niin, että lokakuussa 2012 valitut kunnanvaltuustot istuvat huhtikuuhun 2017 saakka. Ilman lakimuutosta kuntavaalit olisivat olleet jo syksyllä 2016.

Jos kuntavaaleja ei siirretä huhtikuulta eteenpäin, maakuntavaalien ajankohta tulee mietittäväksi uudelleen.

— Keväästä 2021 alkaen molemmat vaalit joka tapauksessa pidetään yhtäaikaa keväällä, Laaninen sanoo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.