Mikkelin Setlementin työntekijät soittelevat ja lähettävät kirjeitä ikäihmisille: "On tärkeää, että kotonakin mieli pysyy virkeänä"

Mikkelin Setlementin tapahtumat ovat monelle ikäihmiselle tärkeitä arjen piristyksiä. Ne ovat nyt tauolla koronaviruksen takia.

Mikkelin Setlementin tilat sijaitsevat Lönnrotinkadulla.
Mikkelin Setlementin tilat sijaitsevat Lönnrotinkadulla.

Mikkelin Setlementin työntekijät soittelevat ikäihmisille nyt kun yhdistyksen kohtaamispaikat ovat suljettuina. Lisäksi Setlementin työntekijät lähettävät asiakkailleen kirjeitä ja yhdistyksen luontohanke Nuotiopiiri jatkaa toimintaansa Facebookiin välityksellä.

Mikkelin Setlementin tapahtumat ovat monelle ikäihmiselle tärkeitä arjen piristyksiä. Setlementti järjestää erilaista harrastustoimintaa, esimerkiksi liikuntaan ja kulttuuriin liittyen normaalisti lähes joka arkipäivä. Toimintaa on Mikkelin keskustan lisäksi myös Haukivuorella, Kangasniemellä ja Mäntyharjussa.

Soittoringissä Mikkelin Setlementin henkilökunta soittaa asiakkailleen kuulumisia. Setlementin tiedotteen mukaan puheluita on soitettu jo useita, ja niiden sisältö on vaihdellut kuulumisten vaihdosta erilaisiin neuvontapalveluihin.

Tiedotteessa muistutetaan, että myös Setlementin henkilökunnalle saa soittaa. Numerot löytyvät esimerkiksi Setlementin verkkosivuilta.

Kotonakin pitää liikkua

Ensimmäiset Setlementin lähettämät kirjeet lähtevät postiin tällä viikolla. Niissä on puuhaa kotiin, esimerkiksi omaristikko ja ohjeita kotijumppaan.

– On tärkeää, että kotonakin mieli pysyy virkeänä ja muistetaan myös liikkua, kertoo Mikkelin Setlementti ry:n toiminnanjohtaja Elina Lehmusoksa.

Luontohanke Nuotiopiirin Facebook-sivuilla jaetaan nyt vinkkejä ja videoita Mikkelin ja kaupungin lähialueen retkipaikoista ja luontokohteista.