Mikkeli perää Valokuvakeskukselta vuokrarästejä

Mikkelin Valokuvakeskus haki vapautusta viime syksyn maksamattomista vuokrista, mutta ei saanut toivettaan läpi. Mikkelin kaupunki edellyttää rästeille maksusuunnitelmaa tai tilasopimus irtisanotaan.

Jaakko Avikainen

Mikkelin Valokuvakeskuksella on vuokrat rästissä viime syksyltä neljältä kuukaudelta. Keskus sanoo hoitavansa vuokrat, eikä tilanne uhkaa toimintaa.
Mikkelin Valokuvakeskuksella on vuokrat rästissä viime syksyltä neljältä kuukaudelta. Keskus sanoo hoitavansa vuokrat, eikä tilanne uhkaa toimintaa.

Mikkelin Valokuvakeskus ja Mikkelin kaupunki ovat ajautuneet vastakkain Valokuvakeskuksen tilavuokrien vuoksi.
Valokuvakeskuksella on tilavuokria rästissä viime syksyn alusta saakka. Kaupunki edellyttää, että vuokrat maksetaan erikseen valmisteltavan maksusuunnitelman mukaisesti ja jos näin ei tapahdu, kaupunki irtisanoo keskuksen Puistokadun vuokrasopimuksen.
Valokuvakeskus esitti lokakuussa kaupungille, että keskus saisi vapautuksen viime vuoden lopun neljän kuukauden vuokrista. Tilakeskuksen mukaan tähän ei kaupunki suostu.
Vuokria on rästissä noin 4 470 euroa. Tilakeskuksen mukaan rästivuokrille voidaan laatia maksusuunnitelma.

Valokuvakeskuksen johtaja Olli Jaatinen sanoo, että vuokrat maksetaan.
Jaatinen sanoo, että hän ei ole tilanteesta erityisen huolissaan.
Valokuvakeskus saa kaupungilta vuokratukea noin 15 000 euroa vuodessa, jolloin keskuksen ei tarvitse maksaa yhteiskäyttötiloista.
Valokuvakeskus maksaa aktiivitiloistaan varsinaista vuokraa, joka on noin 16 600 euroa vuodessa.
Vuokratuen lisäksi Valokuvakeskus on saanut kaupungin kulttuuripalveluilta 20 000 euroa avustusta viime vuodelta. Kaupunki huomauttaa, että tuki mahdollistaisi tilakustannusten hoitamisen.

Valokuvakeskus ja kaupunki neuvottelivat viime syksynä tuen nostamisesta, mutta tuki ei kasvanut.
Jaatinen ei kommentoi Valokuvakeskuksen taloudellista asemaa. Tällä hetkellä Valokuvakeskus työllistää kolme henkilöä.
Vuokraan liittyvä vääntö ei Jaatisen mukaan uhkaa Valokuvakeskuksen toimintaa.
— Uusi näyttävä Mikkeli-aiheinen kesänäyttely on tulossa, mikä varmasti kiinnostaa näin asuntomessukesänä, sanoo Jaatinen.

Jukka Ahdelma

Jukka Ahdelma