Kangasniemeläinen mies väittää kasvattavansa kannabista kipujen lievitykseen, mutta Etelä-Savon käräjäoikeus ei moista selitystä niele — Tällä kertaa tuomioksi tuli 20 päivää vankeutta

Useaan kertaan tuomitun miehen mukaan hänellä ei ole päihdehistoriansa vuoksi mahdollisuutta saada lääkärin määräyksellä vahvoja kipulääkkeitä.

Henri Väisänen

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi kangasniemeläisen miehen vankeuteen marraskuussa ja sitä edellisen kerran toukokuussa.
Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi kangasniemeläisen miehen vankeuteen marraskuussa ja sitä edellisen kerran toukokuussa.

Hampun kotikasvatuksesta useaan otteeseen kärähtäneen kangasniemeläisen miehen uskottelu kannabiksen kipua lievittävästä lääkevaikutuksesta ei tälläkään kertaa vakuuttanut Etelä-Savon käräjäoikeutta.

Käräjäoikeus langetti miehelle 20 päivän vankeusrangaistuksen, joka miehen rikostaustasta johtuen on ehdoton.

Hänet tuomittiin neljästä kannabiskasvista, joiden yhteistuottoarvoksi oikeus katsoi sata grammaa valmista marihuanaa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Noin 35-vuotias mies on tuomittu kannabiskasvien kotiviljelystä Etelä-Savon käräjäoikeudessa aiemmin tänä vuonna ja lisäksi ainakin kahdesti vuonna 2017.

Viime toukokuussa mies määrättiin kahdeksaksi kuukaudeksi ja 15 päiväksi ehdottomaan vankeuteen. Silloin hänet tuomittiin huumausainerikoksen ohella kätkemisrikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Käräjäoikeus: Ei hyväksyttävää syytä

Käräjäoikeuden tuomion mukaan mies on kertonut kasvattaneensa kannabista lääkitsemistarkoituksessa ja vain omaan käyttöönsä.

Miehen mukaan hänellä ei ole päihdehistoriansa vuoksi mahdollisuutta saada lääkärin määräyksellä vahvoja kipulääkkeitä. Näin ollen hän on kokenut kannabiksen käyttämisen olevan ainoa mahdollinen kivunlievityskeino.

Käräjäoikeus kuitenkin totesi, ettei miehellä ole laillista tai hyväksyttävää syytä kasvattaa kannabista.