Liittokierroksella käytiin lähellä lakkoja — Työmarkkinoilla on nyt rauha, mutta sovut vaativat usein valtakunnansovittelijaa

Kokeneet ay-neuvottelijat katsovat, että sopimusvääntöjen tapakulttuuri on muuttunut. Liittokierros käytiin, mutta vaikutelma oli kuin keskitetystä.

Markus Jokela / HS

Työmarkkinailmapiiri kuumeni keskitalven pakkasilla, kun työntekijäliitot protestoivat muun muassa aktiivimallia vastaan. Liittokierroksella useat sopimukset syntyivät vasta valtakunnansovittelijan toimistossa.
Työmarkkinailmapiiri kuumeni keskitalven pakkasilla, kun työntekijäliitot protestoivat muun muassa aktiivimallia vastaan. Liittokierroksella useat sopimukset syntyivät vasta valtakunnansovittelijan toimistossa.

Isojen ammattiliittojen sopimusten syntyminen on rauhoittanut työmarkkinailmapiiriä.


Liittokohtaisten neuvottelujen menettelyä on nyt testattu ensimmäistä kertaa sitten 1960-luvun lopun. Auki on edelleen SAK-laisissa liitoissa muutamat alakohtaiset neuvottelut, mutta kokonaisuus on koossa.
— Voi sanoa, että työmarkkinoilla on nyt työrauha voimassa, sanoo SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija Kari Kokkola.


— Eri asia on sitten se, mitä tapahtuu lainsäädännön puolella. Perhevapaauudistuksesta käytiin kovaa keskustelua, ja on vielä tämä aktiivimalli ja sote-uudistuskin on kesken.

Erityisen helposti liittokierrosvaihe ei kuitenkaan mennyt.
Monet sopimusneuvottelut nähnyt nykyisen Teollisuusliiton aluepäällikkö Hannu Savolainen muistuttaa, että useat neuvottelut piti viedä valtakunnansovittelijan toimistoon.

Savolainen sanoo olevansa vähän hämmentynyt neuvotteluilmapiiristä.
— Toisaalta ollaan rauhallisin mielin, mutta työseisaukset olivat useissa kohdin todella lähellä.
— Vähän ihmettelen sitä, miten valtakunnansovittelijan toimistosta yleensä saatiin sopimuksia ulos. Erot osapuolten välillä olivat selviä, ja sitten äkkiä olikin sopimus olemassa.

SAK: Liittokierroksella palkkaerot kasvoivat

Savolaisen mukaan ”molemmat osapuolet taipuivat”.
— Ay-puoli ainakin on ollut maltillinen. Jokainen liitto päättää sopimuksesta itse, mutta ei revitelty liikaa.
Keskitetyn mallin kaipuuta Savolainen ei lähde arvioimaan, mutta tuumii, että ”keskitetyssä aika monta työtuntia neuvotteluvaiheessa olisi säästetty”.

Kokkolan mukaan tupo-ratkaisu tasoitti palkkapolitiikkaa, mutta nyt näyttää siltä, että liittokierroksella palkkaerot ovat kasvaneet.

Palvelualojen ammattiliiton Itä-Suomen toimitsija Satu Honkanen näkee liittokierroksessa merkkejä neuvottelukulttuurin muutoksesta.
— Tavat ovat muuttuneet. Esimerkiksi kiinteistöalan neuvottelujen työnantajapuolelta tuli pöytään heti joukko heikennyksiä, ja neuvottelut ovat nyt kesken.
— Lisäksi, jos liittotasolla neuvotellaan, tulisi olla todelliset neuvotteluedellytykset, eikä jo valmiiksi sitovia elementtejä, esimerkiksi palkkaratkaisussa.

JHL:ssä närää edelleen kilpailukykysopimuksen kuntatyöntekijöiden lomarahaleikkaus.


Myös Julkisten ja hyvinvointialojen liiton neuvotteluissa päädyttiin sopimuksiin melkein äärirajoilla.
— Kunta-alan sopimus on voimassa, samoin yksityisellä sosiaalipalvelualalla, mutta todella lähellä lakkoja oltiin, sanoo JHL:n Kaakkois-Suomen aluetoimitsija Ritva Miettinen.

JHL:ssä sähköalan työntekijöiden sopimus auki. Esimerkiksi Mikkelin seudulla tilanne koskee noin 20 työntekijää.
— Neuvottelut on keskeytetty. Jos tulee lakko, se voi näkyä sähkökatkoina. Hätätyö tehdään, mutta ei vähemmän kiireellisiä tai huoltoja eikä uusia asennuksia.

JHL:ssä närää edelleen kilpailukykysopimuksen kuntatyöntekijöiden lomarahaleikkaus.
— Sopimuksessa on soveltamisohje, jonka toteutus on auki. Kyse on työajan pidennyksestä, sanoo Miettinen.

Luvassa saattaa olla sähkökatkoja

Energia-alan neuvottelutilanne kiristyi perjantaina.
Sähköliitto ja JHL jättivät perjantaina energia-, ICT- ja verkostoalaa koskevan lakkovaroituksen. Lakkoa alkaa 26. maaliskuuta, jos sopimukseen ei päästä.


Työnantajia edustavat Energiateollisuus ry ja Palta arvostelevat työtaisteluilmoitusta. Niiden mukaan lakko vaikuttaisi sekä yritysten että kotitalouksien arkeen ja vaikeuttaisi teollisuusyritysten toimintaa.


Osapuolten näkemykset ovat kaukana, ja neuvottelut ovat edenneet nihkeästi.
Palta ja Energiateollisuus ry ovat tarjonneet Sähköliitolle ja JHL:lle yleistä linjaa noudattavia palkankorotuksia.
Sähköliitto ja JHL puolestaan eivät tyydy yleiseen linjaan ja esittävät myös kiky-sopimuksen mukaisen työajan pidennyksen poistamista.