Mikkeli vauhdittaa kiinteistöjensä myyntiä uudella verkkopalvelulla: ”Kohteita on monipuolisesti ja eri puolilla Mikkeliä”, kertoo palvelupäällikkö Linda Asikainen

Kaupunki on kehittänyt tilaaon.fi-kauppapaikkaa mikkeliläisen digitoimisto Verkkoverstaan kanssa.

Onni Ojala

Rahulan koulurakennus vaihtoi omistajaa kesällä, kun Mikkelin kaupunki myi sen sadalla eurolla Rahulan kyläyhdistykselle.
Rahulan koulurakennus vaihtoi omistajaa kesällä, kun Mikkelin kaupunki myi sen sadalla eurolla Rahulan kyläyhdistykselle.

Mikkelin kaupunki avaa uuden sähköisen palvelun tehostaakseen kaupungin kiinteistöjen myyntiä ja vuokraustoimintaa.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että se on kehittänyt tilaaon.fi-kauppapaikkaa mikkeliläisen digitoimisto Verkkoverstaan kanssa.

Tässä vaiheessa palvelussa on kolmisenkymmentä myytävää kohdetta sekä yksittäisiä vuokrakohteita. Kauppapaikalla esitellään myös huutokaupalla myytävät kohteet.

— Kauppapaikan suunnittelun ja toteutuksen kärkiajatuksina ovat olleet helppous, läpinäkyvyys ja saavutettavuus. Haluamme tuoda paremmin esille kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia asiakkaillemme, sanoo Mikkelin kaupungin vuokraus- ja käyttöpalveluiden palvelupäällikkö Linda Asikainen tiedotteessa

— Kohdetarjonta on monipuolista, ja kohteet sijaitsevat eri puolilla Mikkeliä. Kohteita on kaupunkikeskustan lisäksi myös muissa kaupungin taajamissa. Toivomme, että kiinnostuneet ottavat yhteyttä matalan kynnyksen periaatteella.

Kaupungille tarpeettomien kiinteistöjen myynti on yksi kaupungin palvelusuunnitelmassa hyväksytyistä talouden tasapainottamiskeinoista.

Tapahtumajärjestäjille paremmin tietoa

Mikkelin kaupunki pyrkii selkeyttämään tiedotustaan tapahtumajärjestäjille.

Elokuun alussa kaupunki julkaisi tapahtumajärjestäjille suunnatun tietopaketin, josta löytyy tietoa muun muassa tapahtumalupien hakemisesta ja Mikkelin kaupungin tapahtuma-alueista.

Sivuston tavoitteena on helpottaa tapahtuman järjestämistä niin, että tarvittavat tiedot ovat saatavilla helposti saman palvelun alta.

Tapahtumajärjestäjille koottu aineisto löytyy täältä.