Mikkelin Rantakylästä anastettiin 30 kuutiota koivu- ja haaparankaa: "Ei sellaista kuormaa tehdä käsipelillä peräkärryyn" — Poliisi pyytää vihjeitä

Mikkelin kaupungin omistamat ja Esedun metsäkoulun kaatamat rangat vietiin viikonlopun aikana.

Niina Villman

Kadonneisiin rankoihin liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa poliisille puhelimitse tai sähköpostitse.
Kadonneisiin rankoihin liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa poliisille puhelimitse tai sähköpostitse.

Poliisi kaipaa vihjeitä liittyen Mikkelin Rantakylässä tapahtuneeseen huomattavaan puuvarkauteen.

Varkaat veivät noin 30 kuution verran 3 metriä pitkää kuiturankaa hakkuutyömaalta, joka sijaitsee Ylännetien päästä jatkuvan tieuran varrella. Rungot vietiin perjantain ja maanantaiaamun välisenä aikana.

Viety puuaines oli pääasiassa koivua, mutta joukossa oli myös haaparankoja.

— Siinä on pitänyt olla puuauto ja nostolaite apuna. Ei sellaista kuormaa tehdä käsipelillä peräkärryyn, sanoo rikosylikonstaapeli Mikko Sorjonen.

Varastetut rungot omistaa Mikkelin kaupunki. Etelä-Savon ammattiopiston Esedun metsäkoulun opiskelijat olivat vastikään kaataneet puut viereiseltä hakkuutyömaalta.

Vieressä kulkee kuntoreitti

Puuvarkaudet ovat Sorjosen mukaan Mikkelissä harvinaisia, mutta eivät ainutlaatuisia. Esimerkiksi Mikkelin kaupungilta on aiemminkin viety puuta.

— On ehkä harvinaisempaa, että viedään näin iso määrä ja vielä rankana. Yleisempää on, että viedään pinosta valmiita polttopuita ja pienempänä määränä.

Sorjonen uskoo, että tapahtuneelle löytyy vielä silminnäkijöitä.

— Rantakylän kuntoreitti menee ihan vierestä, ja poluilla ja tieuralla liikkuu paljon lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia. Siellä on varmasti joku nähnyt jotakin.

Tapahtuneeseen liittyviä havaintoja ja vihjeitä pyydetään Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimen numeroon 029 5415232 tai sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.