Mikkelin Otonkulmaan remontoidaan yhteisöllinen työtila — Tilat remontoidaan entisen Muppelan ja kristillisen kirjakaupan paikalle

Mikroyritysten ja itsensä työllistävien määrä kasvaa. Mikkelissä ilmiöön vastaa Otonkulmaan perustettava yhteisöllinen työtila.

Vesa Vuorela

Otonkulma sijaitsee Mikkelin torin kulmalla. Arkistokuva.
Otonkulma sijaitsee Mikkelin torin kulmalla. Arkistokuva.

Mikkelin keskustassa sijaitsevaan Otonkulmaan tulee uudenlainen yhteisöllinen työtila yrittäjille.

Noin 300 neliön tilaan remontoidaan yhteensä 28 työpistettä. Suurin osa työpisteistä on lukittavia yhden hengen työhuoneita.

Lisäksi suunnitteilla on muun muassa neuvotteluhuoneita ja avonaista työtilaa.
Tilat sopivat muun muassa yksinyrittäjille ja pienyrittäjille, kertoo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy tiedotteessaan.

Yrittäjäyhteisön tilojen käyttö perustuu kuukausijäsenyyteen.

Katutasoon ja kellarikerrokseen 300 neliötä

Yrittäjäyhteisön tulevat tilat Otonkulmassa ovat Antti ja Mikko Viskarin omistuksessa. Yrittäjäyhteisön sopimuskumppani FH Invest Oy on vuokrannut projektiin tarvittavat tilat. Remonttia edeltävät purkutyöt on tilassa jo aloitettu.

Yrittäjäyhteisön tilat sijoittuvat yhteensä noin 300 neliöön kahteen kerrokseen. Työpisteet rakennetaan katutasoon, ja kellarikerrokseen tulee neuvotteluhuoneita sekä kahvi- ja taukotilat, kertoo projektia koordinoiva Jonna Viskari.

Tilat sijoittuvat osittain entisen Lastentarvikeliike Muppelan käytössä olleisiin tiloihin, jotka ovat olleet tyhjillään Muppelan lähdöstä asti.

Kristillinen kirjakauppa lähtee alta pois

Yrittäjäyhteisön käyttöön tulee myös tila, jossa toimii Mikkelin kristillinen kirjakauppa Suola ja Valkeus. Kirjakauppa lopettaa tiloissa tämän vuoden viimeisenä päivänä, kertoo yrittäjä Pekka Paunonen.

— Joudumme luultavasti lopettamaan toiminnan Mikkelissä. Yritämme nyt katsoa uutta myymälätilaa. Näyttää kuitenkin siltä, että sellaiset tilat, joita me etsimme, ovat Mikkelissä aika hyvin varattuja ja vuokrattuja, Paunonen kertoo.

Kristillinen kirjakauppa ehti toimia Maaherrankadulla lähes neljä vuotta.