Diplomityö tutkii Viitostien parantamisen vaikutuksia: Kilpailukyky paranee, kertovat yrittäjät

Tutkimuksen tarjoamia tietoja esiteltiin Viitostien Mikkelin kohdan valmistujaisjuhlassa keskiviikkona.

Jaakko Avikainen

Liikenneturvallisuutta edistetään erilaisin kampanjoin. Vuonna 2016 aloitettuja yhteisiä teemoja jatketaan myös vuonna 2017.

Itäsuomalaisten yritysten mukaan Viitostien parantaminen kohentaa niiden kilpailukykyä logistiikan tehostumisen myötä.
Yritykset näkevät Viitostien parantamisella vaikutuksia myös osaavan työvoiman saatavuuteen.
Tämä käy ilmi tekeillä olevasta Lappeenrannan yliopistoon tekeillä olevasta diplomityöstä, jonka on teettänyt Viitostie ry. Diplomityön tekijä on Markus Ylönen Mikkelistä.

Diplomityössään Ylönen selvittää, miten Viitostien parantaminen vaikuttaisi alueen yritysten kilpailukykyyn ja logistiikkakustannuksiin.
Tutkimus on suoritettu haastattelemalla 15 itäsuomalaista yritystä eri toimialoilta.
Työssä Viitostietä tarkastellaan nykytilassa ja tavoitetilassa, jossa tien nopeusrajoitus olisi ympärivuotisesti sata kilometriä tunnissa.
Tutkimuksessa on noussut esiin nykyhetken pullonkaulana etenkin osuus Mikkelistä Kuopioon, joka koetaan turvallisuusriskinä.

Viitostie ry:n varapuheenjohtaja Silja Huhtiniemi piti valmisteilla olevan diplomityön tilannekatsauksen Viitostien Mikkelin kohdan vihkimistilaisuudessa Mikkelissä keskiviikkona.

Elina Keskitalo

Elina Keskitalo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.