Seurakunnan järjestämät tilaisuudet kiinnostivat ihmisiä joulun aikaan — Mikkelissä kauneimmat joululaulut veti lähes 8 500 laulajaa

Pitäjänkirkossa lauletut kauneimmat joululaulut oli suosituin yksittäinen tilaisuus.

Päivä Heiskanen

Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet vetivät Mikkelissä lähes 8 500 kuulijaa.
Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet vetivät Mikkelissä lähes 8 500 kuulijaa.

Joulutapahtumat vetivät Mikkelissä lähes 22 000 ihmistä kirkkoihin ja kapakoihin.

Yksittäisistä tapahtumista eniten ihmisiä keräsi kauneimmat joululaulut Pitäjänkirkossa.

Tilaisuus, jossa esiintyivät Mikkelin kaupunginorkesteri ja jossa esilaulajana oli Kari Kanto, oli mukana 1 557 kuulijaa.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia järjestettiin eri puolilla seurakuntaa yli 60 kertaa. Kävijöitä niihin kertyi kaikkiaan 8 481.

— Joulu tuo kirkkoihin ihmisiä niin kauneimpiin joululauluihin kuin jumalanpalveluksiin, toteaa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovasti Juha Palm tiedotteessa.

Suosituimpia tapahtumia olivat perinteiset joululaulutilaisuudet keskustan isoissa kirkoissa ja lapsille ja nuorille suunnatut tilaisuudet.

Nuorten omat joulutilaisuudet vetivät 983 henkeä. Lasten ja alle kouluikäisten tapaamiset ja joulukerhot täyttyivät 812 taaperosta.

Anttolassa joulun tilaisuuksissa kävi yhteensä 378 seurakuntalaista, Haukivuorella 434 ja Ristiinan joulunajan hartauksissa 519 seurakuntalaista.

Tapahtumat halutaan tuoda lähelle seurakuntalaista. — Juha Palm

— Mikkelin tori, kauppakeskus, koulut, työpaikat ja kodit ovat esimerkkejä siitä, että tapahtumat halutaan tuoda lähelle seurakuntalaista, painottaa Palm.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa on noin 40 000 jäsentä.