Raju tulipalo tuhosi navetan Ristiinan ja Mäntyharjun rajalla — kaksi vasikkaa pelastui palosta, katso kuvat tulipalon jäljistä

Navettapalossa kuoli kuusi vasikkaa. Lypsylehmät ja hevoset olivat palon aikaan laitumella.

Tanja Rihu

Navettarakennus tuhoutui tulipalossa käyttökelvottomaksi.

Rajusti edennyt tulipalo tuhosi navettarakennuksen keskiviikkona iltapäivällä Ristiinan ja Mäntyharjun rajalla. Mäntyharjuntien varressa sijaitsevan maatilan tulipalon huomasi ohikulkija, joka hälytti pelastuslaitoksen paikalle.

Päivystävä palomestari Jarno Laikola kertoo, että palo oli todella voimakas. Kun pelastuslaitoksen ensimmäinen yksikkö saapui paikalle, liekit löivät läpi ikkunoista.

Tanja Rihu

Navetassa oli palon aikaan kahdeksan vasikkaa, joista kaksi saatiin pihalle hengissä, mutta loput kuolivat. Kaksi pelastunutta, vähän isompaa vasikkaa oli eri päässä navettaa kuin uhreiksi joutuneet pikkuvasikat.
Myös tilan lypsylehmät ja hevoset asuvat navettarakennuksessa, mutta olivat palon aikana ulkona laitumella.

Laikola kertoo, että maatilan pihapiirin muut rakennukset eivät varsinaisesti olleet vaarassa, sillä pelastuslaitos onnistui rajaamaan palon rakennuksen navettaosaan. Matalan navettaosan ja rakennuksen toisen osan välissä on korkea siilo, johon saakka palo ei edennyt.

Tanja Rihu

Poliisin tekninen tutkinta on tutkinut palon syytä yhdessä pelastuslaitoksen palontutkijoiden kanssa tänään aamupäivällä.

Rakennus tuhoutui käyttökelvottomaksi, sillä se paloi sisäosiltaan kokonaan ja myös kaikki puiset kattorakenteet olivat tulessa. Tiiltä ja kiveä olevat seinät jäivät pystyyn.
Rakennus oli noin 15 metriä pitkä ja 4 metriä leveä. Pihapiirin muu ulkorakennukset ovat navetasta noin 10—15 metrin päässä ja asuinrakennus noin 20—25 metrin päässä.

Hälytys palosta tuli pelastuslaitokselle noin kello 13.30 aikaan.

Henkilövahinkoja ei sattunut. Pelastuslaitos tiedotti kello 16 jälkeen, että sammutustyöt päättyneet.

Uutista on päivitetty lisätiedoilla kello 16.16 ja kello 17.11 lisätty kuvia palopaikalta.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.