Asioisitko itse näin oksettavassa vessassa? Mikkelin torin yleisö-wc:t sotkettiin käyttökelvottomaan kuntoon jätteillä ja ulosteilla

Mikkelin torirakennuksen yleisö-wc:t on poistettu toistaiseksi käytöstä. Ne pitää puhdistaa ja desinfioida täydellisesti ennen uudelleen avaamista. Nyt mietitään myös uusia keinoja kulunvalvontaan

Vesa Vuorela

Torin yleisövessojen kunto oli viikonlopun jälkeen niin järkyttävä, että  molemmat suljettiin terveysviranomaisten vaatimuksesta.

Mikkelin torirakennuksen kaksi yleisö-wc:tä on poistettu käytöstä. Yleisö-wc:t suljettiin tiistaina, kun kaupungin terveysvalvonnan työntekijät katsastivat tilat ja totesivat ne käyttötarkoitukseensa nähden liian siivottomiksi.
Taustalla on pitkään jatkunut tahallinen sotkeminen vessoissa ja muualla torirakennuksessa. Siitä on aiheutunut mittavia kuluja sekä hankaluuksia kiinteistössä toimiville yrittäjille sekä torirakennuksessa asioiville.
Yleisövessoja on sotkettu tahallaan muun muassa ihmisulostein. Vessoista on löytynyt myös ruiskuja, verta ja muita jälkiä huumausaineiden käytöstä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet