Mikkelin Porrassalmenkadulle avautuu tammikuussa salaatti- ja smoothiebaari – Tuore-kahvila tavoittelee erityisesti lounastajia

Tammikuussa aloittavan Tuoreen lounaissa ja herkuissa vältellään valkoista sokeria ja pyritään vegaanisuuteen.

Tuore

Jyväskylän Tuore-kahvilassa salaattiannos kootaan eri vaihtoehdoista. Mikkelissä tammikuussa avautuva Tuore toimii samalla konseptilla.
Jyväskylän Tuore-kahvilassa salaattiannos kootaan eri vaihtoehdoista. Mikkelissä tammikuussa avautuva Tuore toimii samalla konseptilla.

Mikkelin keskustassa avautuu tammikuun alussa uusi kahvila, joka keskittyy salaatteihin ja terveellisiin herkkuihin.

Tuore-salaattibaari avaa ovensa entisen Sun Saimaa -kahvilan tiloissa osoitteessa Porrassalmenkatu 25.

Yrittäjä Marjo Säde kertoo, että tiloissa on paraikaa käynnissä remontti, joten kahvilan tarkka aukeamispäivä selviää vasta lähiviikkoina.

— Remonttihommissa on aina varauduttava siihen, että aikataulu vähän elää, joten uskallan vahvistaa päivän vasta remontin edetessä, Säde sanoo.

Terveellisiä lounaita ja herkkuja

Kahvila noudattaa samaa konseptia kuin Jyväskylässä jo kahdeksan vuotta toiminut Tuore-kahvila. Molempien päätuote on eri täytevaihtoehdoista koottava salaatti.

Niiden lisäksi myynnissä on esimerkiksi smoothieita, lounaskeittoa, sämpylöitä sekä vegaanisia ja gluteenittomia raakakakkuja.

Tuntui hirveän luonnolliselta laajentaa toimintaa Mikkeliin, kun puoli elämääni on muutenkin täällä. — Marjo Säde

Kaikkien tarjoilujen ideana on Säteen mukaan terveellisyys ja tuoreus. Niin lounassalaateissa kuin herkuissakin vältetään suolan ja valkoisen sokerin käyttöä, ja kahvilassa suositaan vegaanisia ruoka-aineita.

Aukioloajat kertovat, että kahvila tavoittelee varsinkin lounasasiakkaita. Arkisin Mikkelin Tuore on avoinna kello 10–17 ja lauantaisin kello 12–16.

Mikkeli oli yrittäjälle luonteva suunta

Säde kertoo, että Mikkeli on luonteva paikka hyväksi havaitun kahvilakonseptin laajentamiselle.

— Minulla on täällä mies. Tuntui hirveän luonnolliselta laajentaa Tuoreen toimintaa tänne, kun puoli elämääni on muutenkin täällä, Säde kertoo.

Säde toimi Tuoreen yrittäjänä muutaman vuoden ajan yhdessä sen perustajan Kati Halosen kanssa. Viime keväänä Säde osti yrityksen kokonaan omistukseensa.