Mäntyharju sitouttaa nuoria stipendillä – uudelle korkeakouluopiskelijalle 1200 euroa, mikäli pysyy kotikunnassa kirjoilla

Stipendit laitetaan hakuun kolmatta kertaa. Raha on toiminut hyvänä sitouttajana.

Vesa Vuorela

Mäntyharju haluaa pitää korkeakouluopiskelijoista kiinni kotikuntastipendillä.
Mäntyharju haluaa pitää korkeakouluopiskelijoista kiinni kotikuntastipendillä.

Mäntyharjun kunta yrittää hillitä nuorten ja nuorten aikuisten poismuuttoa tänäkin syksynä kotikuntastipendillä.
Kunta maksaa ensimmäisen vuosikurssin korkeakouluopiskelijoille 1200 euroa, mikäli opiskelija pysyy kirjoilla Mäntyharjussa eli virallisesti kuntalaisena.
Ehtona on myös nykyinen mäntyharjulaisuus, sillä kotikuntastipendi on osoitettu Mäntyharjussa syntyneille ja kasvaneille. Kriteerit täyttää, mikäli on saanut kunnassa lukion tai perusopetuksen päättötodistuksen.

Jokainen opiskelija saa 1200 euron kotikuntastipendin vain kerran. Raha tulee kalenterivuoden ajan 100 euroa kuukaudessa, mikä maksetaan kahdessa erässä syksyllä ja tammikuussa.
Kunta ottaa rahat Hilja ja Artturi Vesalan sekä Timo Kydön rahastojen tuotoista.

Kotikuntastipendit laitetaan nyt hakuun kolmatta kertaa. Kahtena viime vuotena hakemuksia on tullut noin parikymmentä kappaletta eli yhteensä kotikunta on tukenut lähes 50 korkeakouluopiskelijaa.
Raha on toiminut hyvänä sitouttajana, sillä stipendiaateista suurin osa on pysynyt mäntyharjulaisina. Viime syksynä kotikuntastipendi myönnettiin 21 opiskelijalle, joista kevääseen mennessä vain yksi oli muuttanut henkikirjansa muuhun kuntaan.

Kotikuntastipendin hakuohjeet löytyvät Mäntyharjun kunnan kotisivuilta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.