Lumisade kiusaa Mikkelin Hänskin jäädyttäjiä, mutta luistelemaan pääsee näillä näkymin jo viikonloppuna

Mikkelin Hänninkenttä aiotaan saada luistelukuntoon viikonlopuksi, jotta Kampparit pääsee pelaamaan kentällä harjoituspelinsä.

Jaakko Avikainen

Hänninkentän pinta kiilteli sateesta märkänä torstaiaamuna.
Hänninkentän pinta kiilteli sateesta märkänä torstaiaamuna.

Mikkelin keskustassa sijaitsevan Hänninkentän eli Hänskin jäädytys on kovassa vauhdissa.

Keskiviikkona kenttä valkaistiin, ja samana iltana Kamppareiden edustusjoukkue kävi jo ottamassa tekojäällä tuntumaa. Työtä on kuitenkin vielä tehtävänä.

— Tällä hetkellä pohjaan jäädytetään lisäkerroksia ja valmistellaan jääpallokentän maalaamista. Maalaamisen aloittamista katsotaan sen mukaan, kuinka kauan sade jatkuu, kertoi Mikkelin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen torstaina.

Vesisateella jääpallokentän rajoja ei voi maalata jäähän. Toisaalta vetenä tuleva sade auttaa Turusen mukaan jään tekijöitä siinä, että se tasoittaa kenttää jäätyessään.

Jääkenttä ei muutamasta plusasteesta hätkähdä

Sen sijaan lumisade hidastaa kentän jäädytystä.

— Kun meidän pitää koko ajan aurata, emme pääse tekemään sitä työtä mitä meidän pitäisi tehdä, eli jäädytystä ja muuta sellaista, Turunen kertoo.

Päivisin plussan puolella käyvä lämpötila ei jäädytystä hidasta. Turunen kertoo, että kentän alla olevan kylmäputkiston ansiosta kentän valmis jää kestää jopa viiden plusasteen lämpötiloissa.

— Se ei vielä tuota mitään tuskaa, Turunen toteaa.

Yleisökin päässee jäälle viikonloppuna

Kuluvan viikon lopulle Hänskiin ollaan suunnittelemassa jo epävirallisia vuoroja. Turusen mukaan Kampparit on suunnitellut lauantaiksi kentälle harjoituspeliä, ja kenttä olisi tarkoitus saada valmiiksi siihen mennessä. Sunnuntaina kentällä pelannee Kamppareiden juniorijoukkueita.

— Kentälle laitetaan esille vuorolista. Siihen pitäisi jäädä myös sellaisia aikoja, jolloin yleisökin pääsee luistelemaan viikonlopun aikana, Turunen sanoo.

Kentän viralliset käyttövuorot starttaavat ensi viikon alusta alkaen. Varauksia voi tehdä Mikkelin kaupungin nettisivuilta löytyvässä tilavarausjärjestelmässä.

Hänskissä voi luistella aina, kun kentällä ei ole varattuja vuoroja. Muut kaupungin jääkiekko- ja luistelukentät ovat pääasiassa vapaasti käytettävissä.