Tilaajalle

Bilettäminen on opiskelijoita yhdistävä liima — Mikkelin Hallituskadun Approssa on piirre, joka poikkeaa Suomen muista vastaavista tapahtumista

Noin 800 opiskelijaa rynnistää tänään Mikkelissä Hallituskadun Approon. Opiskelijatapahtumat tuovat yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Mari Koukkula

Nora Asikainen ja Annika Jakobsson kehuvat Xamkin Mikkelin kampusta viihtyisäksi ja kaupungin opiskelijaelämää viihtyisäksi.

Opiskelijaelämä Mikkelissä on vaisumpaa kuin vaikkapa Jyväskylässä, mutta paikkakunnan koon huomioiden varsin reipasta, arvioivat toisen vuoden metsätalouden opiskelijat Juhani Ripatti, Riina Minkkinen ja Simo Katajisto. Kaikki ovat muualta kotoisin.

— Tapahtumia on kyllä aivan riittävästi, Katajisto sanoo.

Lukuvuosi on juuri huipentumassa, sillä tänään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijat suuntaavat Mikkelissä Hallituskadun Approon. Ja kohtahan on vappukin.
— Joskus saattavat aamuluennot jäädä välistä, Ripatti tuumaa.

Opiskelijoiden mukaan opettajat suhtautuvat onneksi ymmärtäväisesti ja järjestävät korvaavia tehtäviä tai peruvat aamuluentoja, joille on jo etukäteen odotettavissa heikko osallistumisprosentti.

Tapahtumilla on opiskelijoille iso merkitys.
— Esimerkiksi pilkkikisoissamme, näkee muidenkin vuosikurssien opiskelijoita, joita ei muuten tulisi nähtyä, Minkkinen kertoo.

Tenttiin matkalla olevat ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelijat, Imatralta lähtöisin oleva Nora Asikainen sekä Valkeakoskelta Mikkeliin tullut Annika Jakobsson aikovat monen muun tavoin osallistua tänään Hallituskadun Approon. Vappusuunnitelmatkin on tehty.
— Viinit on jo hankittu. Huomenna on viimeiset tentit, kaksikko kertoi tiistaina.