Mikkelissä ideoidaan viikonloppuna uusia pelejä pika-aikataululla — Vielä torstaina ehdit ilmoittautua uudenlaiseen pelitapahtumaan!

Games by Saimaa -tapahtumassa suunnitellaan pelejä pika-aikataululla.

Vesa Vuorela

Pelitapahtumassa voi kehittää esimerkiksi digitaalisia pelejä. Arkistokuva.
Pelitapahtumassa voi kehittää esimerkiksi digitaalisia pelejä. Arkistokuva.

Game Lab Mikkeli järjestää yhdessä Meijän Mikkeli -hankkeen kanssa Games by Saimaa -pelijamit tulevana viikonloppuna. Pelijamit on pelinkehitystapahtuma, jossa osallistujat suunnittelevat ja toteuttavat pelejä nopealla aikataululla.

Pelijamit alkavat perjantaina 15. marraskuuta kello 18 ja päättyvät sunnuntaina keskipäivän maissa. Osallistujilla on siis kolme päivää aikaa tehdään konkreettinen peli näytettäväksi muille.

Jamit järjestetään Visulahdessa. Joukkueille on varattu neljän hengen mökkejä, joissa yövytään ja voidaan kehittää pelejä omassa rauhassa.

Joukkueen koko on noin 3—5 henkilöä. Tyypillisesti joukkueeseen kuuluu koodaaja, graafikko, äänisuunnittelija ja tarinan käsikirjoittaja.

Game Labin Juuso Kolehmainen muistelee, että tämän kaltaista puhdasta gam jam -tapahtumaa ei ole ennen Mikkelissä ollut.

Tapahtumassa voidaan kehittää fyysistä tai digitaalista peliä ja tehdä oikeastaan mitä tahansa pelilliseen liittyvää.

— Osallistujat saavat tehdä pelejä oman osaamisensa mukaan. Jos siellä on esimerkiksi pedagogitaustaisia osallistujia, joilta ei koodaustaustaa löydy, mutta ovat hyviä käsikirjoittamaan pelejä, he voivat tehdä vaikka roolipelejä, Kolehmainen sanoo.

Game Lab on pyytänyt muutamilta tahoilta haasteteemoja, jonka mukaan pelejä voidaan kehittää. Jutun kirjoitushetkellä yksi haaste on vastaanotettu, jonka teema liittyi sosiaalityöhön.

— Osallistujien ei kuitenkaan tarvitse tehdä pelejä haasteiden mukaan, vaan itseään voi toteuttaa vapaasti.

Osallistumislomake aukaistiin viime viikolla, ja takaraja ilmoittautumiselle on torstaina 14. päivä.

Ennakkoon tapahtuma on herättänyt kiinnostusta. Kolehmaisen mukaan pelin kehittäjät ovat Mikkelissä hieman kiven alla.

Pelijameja on järjestetty Suomessa jo noin kymmenen vuoden ajan. Vuosittain järjestetään valtakunnallinen Finnish Game Jam -tapahtuma, johon on parhaimmillaan osallistunut yli tuhat henkilöä. Tapahtuman järjestämiskaupunki vaihtelee.

— Toivottavasti meidän hankkeemme myötä Finnish Game Jamit järjestetään joskus myös Mikkelissä, Kolehmainen sanoo.