Farmari 2019 järjestetään Mikkelissä — kesän päätapahtuma pidetään Kalevankankaan uudistuneella alueella

Maatalousnäyttelyn järjestää Pro Agria Etelä-Savo.

Mari Koukkula

Farmari oli Mikkelissä kuumana kesänä 2010.
Farmari oli Mikkelissä kuumana kesänä 2010.

Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Mikkelissä kesäkuussa 2019. Tapahtumasta tiedottaa ProAgria Etelä-Savo, joka vastaa myös sen järjestämisestä.

– Farmari rakentuu Mikkelissä uudistuneelle näyttelyalueelle, joka sijaitsee Kalevankankaalla. Farmari on Mikkelin tapahtumakesän 2019 päätapahtuma. Mikkelin kaupunki on tehnyt päätöksen lähteä tapahtuman yhteistyökumppaniksi, näyttelyn johtaja Heikki Pahkasalo kertoo tiedotteessa.

Keskipisteenä on rakenteilla oleva Saimaa Stadiumi Areena ja käytössä myös muut alueen hallit sekä rakennukset.

– Alueen yhteyteen on valmistumassa myös uusi peräti 2,3 hehtaarin pysäköintialue, jota täydentää jo olemassa oleva vajaan hehtaarin pysäköintialue. Laajat ja päällystetyt alueet antavat aivan uudet mahdollisuudet näyttäville ulko-osastoille, näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola sanoo.

Pro Agria Etelä-Savon mukaan maakunnassa ja Itä-Suomessa elintarviketuotannolla ja metsätaloudella on elinkeinona suuri merkitys. Mikkeli on Farmarin pitopaikkana erinomainen myös siksi, että siellä on mahdollista saavuttaa paljon vapaa-ajanasukkaita ja matkailijoita.

Farmari järjestetään joka toinen vuosi. Tänä vuonna se on Seinäjoella 14.—17.6.2017.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.