Onko pyörässäsi varmasti valot? Velo Saimaa jakaa torstaina pyöränvaloja ja heijastimia, jotta talvipyöräily olisi Mikkelissä turvallisempaa

Tällä viikolla vietetään Pyöräliiton valtakunnallista Pyöräilytalvi-kampanjaa.

Valojen lisäksi talvipyöräilyssä kannattaa huomioida myös rengasvalinnat - eli talvirenkaat pyöräänkin.
Valojen lisäksi talvipyöräilyssä kannattaa huomioida myös rengasvalinnat - eli talvirenkaat pyöräänkin.

Pimeä vuodenaika on käsillä, ja siksi mikkeliläinen pyöräilyseura jakaa jälleen torstaina illalla pyöränvaloja ja heijastimia pyöräilijöille.

Tällä viikolla vietetään Pyöräliiton valtakunnallista Pyöräilytalvi-kampanjaa. Sen tavoitteena on muistuttaa, että pyöräily onnistuu vallan mainiosti myös talviaikaan, mutta valojen pitää olla kunnossa.

Velo Saimaan partiot jalkautuvat vilkkaimpien pyöräilyväylien varsille kello 17 alkaen jakamaan valoja. Samalla pyöräilijöillä on myös mahdollisuus antaa palautetta Mikkelin talvipyöräilyolosuhteista.

Tänä vuonna Velo Saimaa jakaa myös punaisia takavaloja. Ensi vuonna uudistuva tieliikennelaki tekee punaisen takavalon pakolliseksi myös polkupyörissä pimeällä liikuttaessa.

— Pidän tieliikennelain uudistuksen takavaloa koskevaa linjausta hyvänä. Etenkin Mikkelissä, missä pyöräilijät joutuvat ylittämään ajoratoja ja ajamaan autotien varrella usein, punainen takavalo lisää näkyvyyttä ja turvallisuutta syys- ja talviaikaan valtavasti, kertoo Velo Saimaa ry:n puheenjohtaja Teemu Saramäki tiedotteessa.