Urheilupuiston koululaiset siirtyvät parakkikouluun huhtikuun lopulla — Väistötiloissa ollaan useita vuosia

Parakkeja asennetaan parhaillaan. Osa opetuksesta tapahtuu muissa tiloissa.

Risto Hämäläinen

Urheilupuiston koululle rakentuu Marskin aukiolle 74 parakista koostuva väistökoulu.
Urheilupuiston koululle rakentuu Marskin aukiolle 74 parakista koostuva väistökoulu.

Mikkeliläiset ehtivät tottua Marskin aukion parakkimaisemaan, sillä nykyarvioiden mukaan Urheilupuiston koulun väistötilat pysyvät aukiolla ainakin kolme vuotta.
Mikkelin kaupunki ja Cramo Adapteo ovat sopineet, että parakit ovat muuttokunnossa huhtikuun lopulla.

Parakkien asennustyöt alkoivat kuluvan viikon alussa. Kaupunki teki perustat, ja yhtiö sijoittaa parakit paikoilleen ja asentaa kunnallistekniikan ja sähköt.
Muutosta vastaa tilakeskus. Ennen oppilaita parakkeihin viedään irtain ja opetuskalusto. Kaikki irtain puhdistetaan ennen parakkielämää.

Tarkkaa hetkeä oppilaiden siirtoon ei koulun rehtori Susanna Savander vielä tiedä.

— Huhtikuun loppu on sovittu viimeistään luovutusajankohdaksi. Toivottavasti aikaistuu.

Koulussa on nyt 411 oppilasta. Vuonna 2019 oppilasmäärä on 428.
Yläkoulussa on aineopetusjärjestelmä, joten oppilaat liikkuvat. Esimerkiksi musiikin ja tekstiilityön opetus tapahtuvat Päämajakoululla. Teknisten töiden opetus ja ruokailu jäävät nykyiseen koulukiinteistöön kevätlukukauden loppuun saakka.

Savander ennakoi, että väistötiloissa menee vuosia, on edessä mikä kouluratkaisu tahansa, vanhan koulun korjaus tai uuden rakentaminen.

— Kyllä voi olettaa, että usea vuosi menee väistötiloissa. Oppilaan koko yläkouluaika saattaa mennä parakissa, sanoo Savander.

Marskin aukio täyttyy kouluparakeista jokseenkin kokonaan. Aukiolle sijoitetaan nykytiedon mukaan 74 parakkia. Parakit tulevat yhteen tasoon, ei kerroksittain.
Parakit Cramo tuo rahtina Varkaudesta valmiina huollettuina ja siivottuina.

Paikan päällä ne liitetään kaupungin asentamaan sähkö- ja vesijohtoverkostoon. Samalla rinnakkaisten parakkien vesikate yhdistetään. Lämpö tulee sähköpattereista.