Administer Oy laajentaa toimintaansa Pieksämäelle — Yrityskauppa tuo uusia työpaikkoja taloushallinnon ammattilaisille

Pieksämäen kaupungilla edelleen osake-enemmistö ja määräysvalta yhtiökokouksessa.

Arja Reinikainen

Kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Alpo Salo (demarit), vs. kaupunginjohtaja Ulla Nykänen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen (kesk.)  toteavat, että yrityskauppa on tervetullut piristysruiske Pieksämäen elinkeinoelämälle. 

Taloushallinnon palveluyritys Administer Oy laajentaa toimintaansa Pieksämäelle ostamalla talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja tuottavan Kuntalaskenta Oy:n omistuksessa olevat vapaat osakkeet.

Lopullisen päätöksen tekee yhtiön hallitus perjantain kokouksessaan.

Samalla hallitus nimeää edustajansa Kuntalaskenta Oy:n toimitusjohtajaksi.


— Kuntalaskenta Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Ulla Nykänen keskittyy hoitamaan vs. kaupunginjohtajan tehtäviä, toteaa kapunginvaltuuston puheenjohtaja Arto Sepponen (kesk.).

Kaupan jälkeenkin Pieksämäen kaupungilla on Kuntalaskenta Oy:ssä yhden osakkeen osake-enemmistö ja määräysvalta yhtiökokouksessa.

Pieksämäen kaupunginhallitus päätti maaliskuun kokouksessaan myydä kaupungin omistamat osakkeet, mutta kauppa kaatui oikaisuvaatimukseen.

Jatkoneuvotteluista aloite tuli Sepposen mukaan Administer Oy:n taholta.

— Ostaja oli tarpeeksi kiinnostunut ja avasi uudet keskustelut kaupasta ja tyytyy ostamaan puolet yhtiöstä.

Administer Oy on ilmoittanut tavoittelevansa Pieksämäelle noin 50 uutta työpaikkaa ja noin viiden miljoonan euron liikevaihtoa viiden vuoden sisällä.

Kuntalaskenta Oy työllistää tällä hetkellä kymmenen  taloushallinnon ammattilaista.

Juttua muokattu klo 15.15. Administer Oy ostaa Kuntalaskenta Oy:n vapaana olevat osakkeet.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet