Kaupunki myöntää Mikkelipuistolle 130 000 euron lisäavustuksen — "Tuki turvaa puistotoiminnan jatkumisen", kertoo toiminnanjohtaja Heidi Kelho

Kaupunginhallitus käsittelee rahoitusesitystä maanantaina.

Taru Hokkanen

Lisäavustuksen vastineeksi yhdistyksen on syyskuussa annettava kaupunginhallitukselle suullinen selonteko talouden tervehdyttämisen tuloksista ja toiminnan kehittämisestä.
Lisäavustuksen vastineeksi yhdistyksen on syyskuussa annettava kaupunginhallitukselle suullinen selonteko talouden tervehdyttämisen tuloksista ja toiminnan kehittämisestä.

Mikkelin kaupunki on myöntämässä Mikkelipuistolle 130 000 euron lisäavustuksen. Rahoitusesitys on kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina.

Rahallisen avustuksen lisäksi kaupunki esityksen mukaan tukee Mikkelipuistoa työvoimalla. Kaupunki osoittaa puistolle 18 kuukauden työpanoksen, joka jakautuu kolmelle eri puutarhurille. Lisäksi kaupunki kohdistaa puistolle kuukauden mittaisia kesätyörupeamia kaikkiaan kuusi.

Lisämääräraha maksetaan konserni- ja elinvoimapalveluista. Henkilötyövoima palkataan määräaikaisena.

Kaupunki tuki Mikkelipuiston toimintaa jo aiemmin maksamalla tämän vuoden sopimusrahoituksen jo viime vuoden puolella. Sen sopimuksen arvo on lisäpalveluineen 120 000 euroa.

Mikkelipuistoyhdistys itse ehdotti kaupunginhallitukselle, että sille myönnettäisiin 190 000 euron lisäavustus.

"Takamatkamme on sen verran pitkä"

Mikkelipuistoyhdistyksen toiminnanjohtajan Heidi Kelhon mukaan kaupungin lisäavustuksella turvataan puiston ensi kesä ja ylipäätään toiminnan jatkuminen.

— Taloudellinen takamatkamme on sen verran pitkä, että vie aikaa päästä niin sanotusti tilanteen päälle. Tästä vuodesta emme selviäisi ilman ulkopuolista apua, mutta ensi vuonna tilanne on jo toinen, Kelho muotoilee.

Ravintolatoiminnalle Kelho hakee Mikkelipuiston henkeen soveltuvaa pyörittäjää.

— Jos puiston ylläpito jäisi tulevana kesänä huonommalle hoidolle, vaikuttaisi se kielteisesti esimerkiksi sekä mukana jo olevien että uusien yritysten suhtautumiseen. Toiminnan katkeamisen jälkeen sen uudelleenkäynnistäminen olisi paljon kalliimpaa.

Tulovirtaa Mikkelipuisto aikoo jatkossa luoda muun muassa yritysmyyntiä tehostamalla ja uusia toimintoja käynnistämällä.

Tuki menee puistolle, ei ravintolalle

Kelho muistuttaa kaupungin tuen tulevan nimenomaan puistotoiminnalle eikä ravintolalle, jonka ulkoistamisesta on jo päätetty. Puutarharavintola Greeneri ulkoistetaan kuluvan vuoden aikana.

— Ravintolasta käydään jo neuvotteluja, Kelho kertoo.

Ravintolatoiminnalle Kelho hakee Mikkelipuiston henkeen soveltuvaa pyörittäjää.

— Selvää on, että puisto tarvitsee pärjätäkseen ravintolaa ja samoin ravintola puistoa.

Mikkelipuiston tulevaisuus ja tukalan taloustilanteen kanssa painivan Mikkelin kaupungin puistolle osoittama tuki ovat herättäneet runsaasti keskustelua pitkin talvea.

Vuoden alussa puiston toiminnan kaavailtiin siirtyvän Mikkelin kaupungin omistamalle osakeyhtiölle.

Helmikuussa kaupunginhallitus kuitenkin päätti, ettei kaupunki ota talous- ja vetovastuuta puiston toiminnasta.

Lisäavustuksen myöntääkseen kaupunki edellyttää Mikkelipuistoyhdistyksen ulkoistavan ravintolaliiketoiminnan vuoden loppuun mennessä. Lisäksi yhdistyksen on syyskuussa annettava kaupunginhallitukselle suullinen selonteko talouden tervehdyttämisen tuloksista ja toiminnan kehittämisestä.