Ajokortiton nuorukainen kaahasi poliisia karkuun 180 km/h Pieksämäellä sunnuntaina yöllä

Poliisi toivoo tietoja kahdesta henkilöstä, joiden nähtiin rusikoivan Mikkelissä Bemaria keskellä yötä.

Vesa Vuorela

Bemariin kohdistettiin ilkivaltaa Mikkelissä viime yönä. Arkistokuva.
Bemariin kohdistettiin ilkivaltaa Mikkelissä viime yönä. Arkistokuva.

19-vuotias nuori mies pakeni poliisipartiota Pieksämäellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Nuorukainen ajoi pakomatkansa aikana hurjaa ylinopeutta, mutta poliisi sai hänet lopulta kiinni.

Takaa-ajo alkoi Pieksämäen keskustassa, kun poliisipartiota vastaan ajoi keskellä yötä kello 2.20 aikaan paikkakuntalainen nuori mies, jonka poliisit tunnistivat henkilöksi, jolla ei ole henkilöauton kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta.

Poliisipartio teki u-käännöksen ja lähti henkilöauton perään. Kuljettaja ei kuitenkaan pysähtynyt, vaan kiihdytti autonsa karkumatkalle. Hän ajoi poliisia pakoon Joroistentien kautta jatkaen matkaansa Haukivuoren suuntaan. Lopulta hän pysäytti autonsa Kirkontielle.

Itä-Suomen poliisin mukaan nuori mies ajoi pakomatkansa aikana 100-180 kilometrin tuntinopeutta alueilla, joissa nopeusrajoitukset ovat 60-100 kilometriä tunnissa.

Nuorukaista epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mikkelissä tehty Bemarille ilkivaltaa

Pohjolankatu 1:n parkkipaikalla Mikkelissä tehtiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ilkivaltaa harmaalle BMW-merkkiselle henkilöautolle.

Ilkivallantekijöistä on näköhavainto. Silminnäkijöiden mukaan kaksi henkilöä rikkoi Bemarista takalasin ja teki auton kylkeen vaurioita. Teko tapahtui puolenyön jälkeen kello 00.25.

Poliisin mukaan Bemaria rusikoineet henkilöt poistuivat paikalta tummahkolla henkilöautolla. Autosta ei ole tarkempia tuntomerkkejä.

Poliisi toivoo lisätietoja tapahtuneen tutkintaa varten. Silminnäkijähavaintoja auton vaurioittamiseen liittyen voi ilmoittaa poliisille puhelimitse numeroon 0295 415232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Maaherrankadulla törkeä rattijuopumus

Maaherrankadulla Mikkelissä 36-vuotias mies ajoi autoa päihtyneenä. Paikkakuntalaista miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisipartio puhallutti miehen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 02.40.