Mies puukotti toista miestä alaselkään hengenvaarallisesti Joroisissa – Tekijä pakeni paikalta, mutta poliisi nappasi hänet seuraavana yönä

Antti Aho

Mies puukotti toista miestä alaselkään hengenvaarallisesti Joroisissa – Tekijä pakeni paikalta, mutta poliisi nappasi hänet seuraavana yönä

Mies puukotti toista miestä Joroisissa tiistaina. Puukottaja pakeni paikalta, mutta poliisi tavoitti hänet seuraavana yönä.

Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän rivitaloasuntoon Joroisten taajamassa tiistai-iltana. Noin kello 20.30 tulleen ilmoituksen mukaan miestä oli lyöty teräaseella alaselkään.

Poliisipartion ja ensihoidon saavuttua asuntoon oli paikalla 60-luvulla syntyneen uhrin lisäksi asunnon haltija. Rikoksesta epäilty mies oli ehtinyt pakenemaan paikalta. Epäilty on syntynyt 80-luvulla.

Uhri kuljetettiin välittömästi sairaalaan saamaan tarvitsemaansa sairaalahoitoa. Vaikka hänen vammansa oli hengenvaarallinen, on hänen tilansa nyt poliisin mukaan vakaa eikä hänellä ole enää hengenvaaraa.

Poliisi tavoitti ja sai kiinni rikoksesta epäillyn seuraavana yönä tekopaikan läheisyydessä sijaitsevasta asunnosta.

Esitutkinnassa selvitetyn perusteella asunnossa on ollut tapahtuma-aikaan uhrin, rikoksesta epäillyn ja talon haltijan lisäksi kaksi muuta ihmistä, joilla ei epäillä olevan osallisuutta rikokseen.

Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi torstaina rikoksesta epäillyn todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä. Syyte on nostettava lokakuun loppuun mennessä.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa.