Koulutyttö kirjoittaa vuosia jatkuneesta kiusaamisesta - "Minä vain toivon, ettei kenellekään käy samalla lailla kuin minulle"

Nimimerkki Koulutyttö kirjoittaa Länsi-Savon mielipidesivulla pitkäaikaisesta kiusaamisesta, jonka takia koululainen ei haluaisi enää mennä edes kouluun. Osallistu keskusteluun koulukiusaamisesta - teemme aiheesta juttua.

IS arkisto

Miten sinä puuttuisit kiusaamiseen?
Miten sinä puuttuisit kiusaamiseen?

Nimimerkki Koulutyttö kertoo torstain 4.2.2016 Länsi-Savon mielipidesivulla koskettavasti kokemastaan koulukiusaamisesta. Kiusaaminen on jatkunut useita vuosia, ja sen vuoksi kirjoittaja ei haluaisi enää lähteä kouluun:

"Kiusaamisen tapoja on monia, esimerkiksi huomiotta jättäminen tai vahingoittaminen. Isoissa kouluissa on enemmän kiusaamista kuin esimerkiksi kyläkouluissa.
Mutta kyläkouluissa ei saata olla samanikäistä kaveria! Minulla on omakohtaista kokemusta kiusaamisesta, sillä minua on syrjitty 1–5-luokilla. Se on jättänyt olon, että vika on minussa, vaikka vika on kiusaajissa.

En haluaisi lähteä kouluun, koska tiedän, että minulla ei ole yhtäkään ystävää odottamassa siellä. Illalla omassa huoneessa kuuntelen musiikkia ja mietin, miksi minä olen se, joka iltaisin pyörii sängyssä tyyny läpi märkänä.
Vanhemmatkin ovat huomanneet, etten ole oma itseni, sillä aiemmin olin iloinen, mutta nykyään, no niin...
Minä vain toivon, ettei kenellekään käy samalla lailla kuin minulle."

Onko sinulla kokemuksia koulukiusaamisesta? Keskustele aiheesta kommenttiosiossa: kerro, millaista kiusaamista olet kokenut tai nähnyt ja onko siihen puututtu. Entä millaisin keinoin kiusaaminen voitaisiin lopettaa? Teemme aiheesta juttua Länsi-Savoon ja Itä-Savoon. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen tuottajat@lansi-savo.fi tai tuottajat@ita-savo.fi.

Kristiina Tiippana

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.