Mikkeliin tulee ensi kesänä ilmainen puistoruokailu perheille — Nyt kysytään, missä leikkipuistossa perheet haluaisivat ruokailla

Toiseksi puistoruokailupaikaksi on jo valittu Laajalammen leikkipuiston yhteydessä toimiva avoin päiväkoti Punapirtti.

Yksi vaihtoehto Mikkelin puistoruokailun paikaksi on Kirkkopuisto.
Yksi vaihtoehto Mikkelin puistoruokailun paikaksi on Kirkkopuisto.

Mikkelissä alkaa perheiden yhteinen ja maksuton puistoruokailu ensi kesänä. Arki haltuun -hanke kokeilee puistoruokailua kesä- ja heinäkuussa.

Toiseksi puistoruokailupaikaksi on jo valittu Laajalammen leikkipuiston yhteydessä toimiva avoin päiväkoti Punapirtti. Punapirtissä puistoruokailua on kerran viikossa ainakin kesäkuussa. Arki haltuun -hanke tekee puistoruokailussa yhteistyötä avoimen varhaiskasvatuksen yksikön kanssa.  

Nyt Arki haltuun -hanke kysyy, missä toisessa puistossa perheet haluaisivat heinäkuussa ruokailla. Valmiina vaihtoehtoina kyselyssä ovat Kirkkopuisto, Naisvuoren alaleikkipaikka, leijonapuisto satamassa, Ritvalan leikkipuisto Tuppuralassa ja Ilmarisenpuisto Nuijamiehessä. Lisäksi kyselyssä voi ehdottaa jotain muutakin paikkaa.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä.

Lapset ja vanhemmat saavat ilmaisen ruoan

Arki haltuun -hankkeen projektityöntekijä Eeva Pääkkönen kertoo, että vastauksia kyselyyn on tullut torstaihin mennessä yli 100.

— Tämä on ollut Mikkelissä todella odotettu asia, Pääkkönen sanoo.

Maksuton ruokailu on tarkoitettu koko lapsiperheelle eli ruoan saavat niin lapset kuin puistossa heidän kanssaan olevat vanhemmatkin. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla lapset ovat saaneet puistoruoan ilmaiseksi, mutta vanhemmat ovat usein joutuneet maksamaan ruoasta.

Mikkelin seudulla ilmaista puistoruokailua on ollut aikaisemmin Puumalassa. Kesällä 2017 Puumalan kunta tarjosi kolmena maanantaina lapsiperheille ilmaisen ruoan ja kokeilusta toivottiin pysyvää. Keväällä 2018 kunnan hyvinvointilautakunta kuitenkin päätti, että puistoruokailua ei enää järjestetä.

Juttuun täydennetty kello 11.51 puistoruokailun aikataulua.

Uusimmat uutiset