Hirvensalmi aikoo remontoida uudet tilat terveysasemalle ja Essotelle vuokrattavaksi — Ennen uusien toimitilojen valmistumista kunta vuokraa tiloja väliaikaisesti Attendolta

Niin sanotuista postin tiloista tulee hyvinvointikeskuksen paikka.

Terveysasema muuttaa ensi vuoden aikana.
Terveysasema muuttaa ensi vuoden aikana.

Hirvensalmelaisten terveysaseman osoite vaihtuu ensi vuoden syksyllä Heikinniemestä Keskustielle.

Kunta aikoo remontoida avoterveydenhuollolle tilat entisiin Postin tiloihin. Ne vuokrataan Etelä-Savon sosiaali- ja terveystoimen kuntayhtymä Essotelle.

Pitkään vatvotut ja valituksiinkin johtaneet sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiskuviot etenevät, kun Hirvensalmen kunnanhallitus käsittelee ensi maanantaina kahta eri vuokrasopimusta.

Kunta myi aiemmin hoivayhtiö Attendolle 1,5 miljoonalla eurolla palvelukeskuksen, Heikinkodin ja terveyskeskuksen rakennukset. Omistusoikeus siirtyy Attendolle joulukuun alussa. Yhtiö on ilmoittanut rakentavansa samalle paikalle hoivatalon.

Ennen kuin terveyskeskukselle, päiväkodille ja muille toiminnoille valmistuu korvaavat tilat, kunta vuokraa tiloja Attendolta kiinteistöveron hinnalla.

Essoten kanssa kunta aikoo tehdä sopimuksen terveysaseman, nykykielellä hyvinvointikeskuksen, tilojen vuokraamisesta Keskustie 2:sta. Kunta tekee 235 neliön tiloihin peruskorjauksen, ja vuokra-aika alkaa tilojen valmistuttua, näillä näkymin elokuun alussa 2020. Vuokrakaudeksi on sovittu 10 vuotta.

Kunnanjohtaja Seppo Ruhanen sanoo peruskorjauksen maksavan kunnalle noin puoli miljoonaa euroa.

Ratkaisuilla sote-alaan liittyvät palvelut keskittyvät kunnantalon ympäristöön. Uusi päiväkoti valmistuu Pitäjäntielle.