Postin lakko ja AKT:n tukilakko haittaavat ruokakuljetuksia Mikkelin kouluihin ja päiväkoteihin — Posti on luvannut hoitaa kuljetukset, mutta viivästyksiä tulee

Tukilakon vuoksi AKT:n jäsenet ovat jääneet pois työvuoroistaan, mikä vaikuttaa ruokakuljetuksiin. Mikkelin kaupunki on ostanut Postilta ruokakuljetuksia kantakaupungin sekä Ristiinan ja Anttolan alueilla.

Paula Hotti

Urpolan koulussa ruoka tuli koululaisille ajoissa maanantaina.
Urpolan koulussa ruoka tuli koululaisille ajoissa maanantaina.

Postin lakko ja maanantaina alkanut auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n tukilakko vaikuttavat koulujen ja päiväkotien ruokakuljetuksiin Mikkelissä.

Tukilakon vuoksi AKT:n jäsenet ovat jääneet pois työvuoroistaan, mikä haittaa ruokakuljetuksia ja vaikuttaa ruokakuljetusten aikatauluihin.

Mikkelin ruoka- ja puhtaanapitopalvelupäällikkö Mia Hassisen mukaan Mikkelin kaupunki on ostanut Postilta ruokakuljetuksia, joten AKT:n lakko saattaa aiheuttaa viivästyksiä aikatauluihin.

— Olemme Postin kanssa yhteydessä poikkeusjärjestelyistä ja seuraamme tilannetta. Ruokaa kyllä saa, sillä Posti on luvannut hoitaa kuljetukset lakon aikana, Hassinen sanoo.

Hassinen kertoo, että yksikkökohtaisista viivästyksistä tiedotetaan tarkemmin, mikäli niitä ilmenee.

Ruokalistamuutokset mahdollisia

Posti alihankkijoineen vastaa Mikkelin keskusta-alueen sekä Ristiinan ja Anttolan alueen koulujen ja päiväkotien ruokakuljetuksista.

Taru Hokkanen

Postin lakko ja AKT:n tukilakko näkyvät ruokakuljetusten viivästymisenä.
Postin lakko ja AKT:n tukilakko näkyvät ruokakuljetusten viivästymisenä.

Muutokset ruokalistoilla ovat mahdollisia, jos tavarantoimittajien kuljetuksiin tulee muutoksia tai peruutuksia.

— Joidenkin ruokien kohdalla voi olla, että sitä ei saa tai ruoka on vaihdettu toiseen. Anttolassa ruoka valmistetaan palvelukeskuksella, joten ruokaa kyllä tehdään, jos aineksia vain saadaan, Anttolan yhtenäiskoulun rehtori Sirpa Rossi kertoo.

Hassinen ja Rossi eivät vielä osaa arvioida lakon vaikutuksia tarkemmin.