Konfirmaatiot siirtyvät Mikkelissä koronan takia

Myös kirkollisiin toimituksiin tulee rajoituksia.

Moises Garibay

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan syyskuun konfirmaatiot siirtyvät koronan takia.
Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan syyskuun konfirmaatiot siirtyvät koronan takia.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta siirtää loppukuun konfirmaatiot myöhempään ajankohtaan. Päätöksen takana on Essoten antama vahva suositus koronatilanteen takia.

Tämän takia 19.–20. syyskuuta ja 26.–27. syyskuuta olevat konfirmaatiot järjestetään myöhemmin. Tarkka aika ilmoitetaan lähempänä uutta ajankohtaa.

Koronatilanne vaikuttaa myös muihin seurakunnan toimintoihin. Seurakunnan yhteinen jumalanpalvelus järjestetään striimattuna ilman läsnä olevaa seurakuntaa sunnuntaina 20. syyskuuta tuomiokirkosta ja sunnuntaina 27. syyskuuta Pitäjänkirkosta. Yhteinen jumalanpalvelus on nähtävissä seurakunnan Youtube-kanavalla.

Muissa kirkoissa ei järjestetä jumalanpalveluksia enää syyskuun aikana. Myöskään tuomiokirkon päivähartauksia ei järjestetä.

Kantakaupungin alueella järjestettävät kerhot ja tapahtumat perutaan niin ikään syyskuun ajalta.

Korona vaikuttaa myös kirkollisiin toimituksiin

Myös kirkollisiin toimituksiin tulee rajoituksia. Sisätiloissa ei esimerkiksi lauleta yhteislaulua. Kasteet pyritään siirtämään kirkkoihin, ja kotikasteissa suositellaan maskien käyttöä.

Vihkimisiä ja kirkoissa tapahtuvia hautaan siunaamisia koskee Essoten kielto yli 50 hengen tilaisuuksista.

Arkkusiunaamiset suositellaankin siirrettäväksi haudalle. Kappeleilla on omat osallistujamäärärajoituksensa. Harjuun voi osallistua 36 henkilöä turvavälein, Rouhialaan ja Ristiinaan puolestaan 22 henkilöä.