Repovedellä on ollut viikonloppuna vilkasta – Tulia on pidetty ja kertakäyttögrillejä käytetty palovaroituksesta huolimatta

Metsähallituksen mukaan nyt kannattaa suosia retkeilyä lähiluonnossa. Ruohikkopalovaroitus tarkoittaa, ettei tulta saa tehdä luontoretkellä.

Jussi Lopperi

Uudelle riippusillalle on ollut menijöitä viikonloppuna. Metsähallitus kehottaa välttämään ruuhkaisia kohteita ja suosimaan lähiluontoa.
Uudelle riippusillalle on ollut menijöitä viikonloppuna. Metsähallitus kehottaa välttämään ruuhkaisia kohteita ja suosimaan lähiluontoa.

Eteläisen Suomen retkikohteet ovat ruuhkautuneet. Muuan muassa Repoveden kansallispuistossa on ollut vilkasta, kun keväinen viikonloppu ja harrastusmahdollisuuksien väheneminen on houkutellut suomalaisia sankoin joukoin luontoon retkeilemään.

Metsähallitus muistuttaa tiedotteessa, että koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi vilkkaita retkikohteita tulee välttää. Retkelläkin pitää noudattaa terveysviranomaisten ohjeita.

Suuressa osassa eteläistä Suomea on voimassa ruohikkopalovaroitus. Se tarkoittaa, ettei tulta saa tehdä luontoretkellä.

Esimerkiksi Repoveden ja Nuuksion kansallispuistoista on tullut tietoa, että tulia pidetään ja käytetään myös kertakäyttögrillejä.

– Ollaan vastuullisia eikä sytytetä nuotiota ruohikkopalovaara-alueella. Säästetään yhdessä pelastuslaitoksen resursseja eikä aiheuteta kuivassa maastossa vaikeasti sammutettavia maastopaloja, Metsähallituksen Luontopalvelujen aluejohtaja Henrik Jansson vetoaa tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että myöskään risukeittimiä ei tule kipinöintivaaran takia käyttää.

Metsähallituksen mukaan nyt kannattaa suosia retkeilyä lähiluonnossa.