Mikkeliläisyritykselle 50 000 euroa EU-tukea — MHG Systems suunnitteli sovelluksen etämetsänomistajille

Tukea sai kaksi pientä tai keskisuurta yritystä Suomessa.

Tuija Pauhu

Palvelun avulla tiedot metsävaroista arvioituine myyntihintoineen ja tarvittavine toimenpiteineen ovat omistajan saatavilla älylaitteen näytöltä milloin ja missä tahansa.
Palvelun avulla tiedot metsävaroista arvioituine myyntihintoineen ja tarvittavine toimenpiteineen ovat omistajan saatavilla älylaitteen näytöltä milloin ja missä tahansa.

Mikkeläisyrityksen etämetsänomistajille suunnittelema palvelu saa 50 000 euron avustuksen EU:lta. Suomesta rahoitusta saa kaksi pk-yritystä toteutettavuustutkimuksiin.

MHG Systemsin pilvipalvelupohjainen sovellus auttaa metsistään kaukana asuvia metsänomistajia metsien hoidossa. .

Euroopan metsistä 60 prosenttia on yksityishenkilöiden omistuksessa. Omistajista suurin osa asuu kaupungeissa ilman suoraa kontaktia omistamaansa metsään.

MGH Systemsin palvelu tarjoaa helpon tavan seurata metsävarojen kehitystä ja suunnitella niille ympäristön kannalta kestävää ja taloudellisesti tuottavaa jatkokehitystä.

EU:n Horisontti 2020 -tutkimuspuiteohjelmassa on myönnetty rahoitusta 28 maahan 184 pienelle ja keskisuurelle yritykselle.

Toinen rahoitusta saava suomalaisyritys on helsinkiläinen D&A Experiences. Tukea saaville yrityksille on tarjolla myös kolme päivää ilmaista yritysvalmennusta.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet