Kataja saa uuden elämän, mutta vain kesäksi - purkutaloon tulee taidenäyttely Mäntyharjussa

Taiteilijat saavat paljon vapauksia, koska kerrostalo menee maan tasalle syksyllä.

Tanja Rihu

Kesällä tyhjentynyt kerrostalo Kataja muuttuu taidetaloksi.

Elämä ja ihmiset palaavat hetkeksi mäntyharjulaiseen kerrostalo Katajaan.
Mäntyharjun kunta ja kiinteistöyhtiö Keskiväli ovat päättäneet, että viime kesäkuussa tyhjentyneeseen kerrostaloon tehdään visuaalisen nykytaiteen taideprojekti nimeltä Katajainen kansa.

Katajainen kansa on Suomi100 -juhlavuoden virallinen hanke. Kerrostalo luovutetaan ammattitaiteilijoille, jotka tekevät 19 asuntoon ja muihin tiloihin kevättalven aikana näyttelykokonaisuuden.
Näyttely avataan yleisölle ensi kesäkuussa.

Purkutalotaide voi sisältää tilataidetta, käsitetaidetta, mediataidetta, performansseja, uutta katutaidetta, perinteistä nykytaidetta ja valokuvaa.
Kohderyhmänä ovat ammattitaiteilijat etenkin Etelä-Savossa ja koko Suomessa. Taiteilijat saavat paljon vapauksia, koska koko talo puretaan kesänäyttelyn jälkeen syksyllä.
Katajaisen kansan verkkosivut aukeavat ensi viikolla. Taiteilijahaku tulee verkkosivuille ja on avoinna tammikuun loppuun saakka.

Kerrostalo Katajan kohtalosta on väännetty koko vuosi Mäntyharjussa, sillä Keskiväli joutui hakemaan purkulupaa useaan kertaan.
Purkuluvasta äänestettiin kunnanhallituksessa ja Keskiväliltä vaadittiin lisäselvityksiä. Purkulupa irtosi lopulta vasta syyskuussa.
Nyt purkutyöt siirtyvät vielä noin puolella vuodella, kun tiloihin tulee kesäksi taidetta.

Purkutalotaiteen ensi viikolla avautuvat verkkosivut ovat www.katajainenkansa.fi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.