Viljakaisen suvun tarina julkaistiin kahtena kirjana

Kirjoitustyö vei sukututkijalta kahdeksan vuotta.

Mari Koukkula

Viljakaisen suvun tarina julkaistiin kahtena kirjana

Liki kuusisataa vuotta vanhan Viljakaisen suvun tarina puettiin kahden kirjan muotoon. Kirjat julkaistiin virallisesti tänään Viljakaisen kaksipäiväisen sukutapaamisen päätteeksi.
Kirjat on kirjoittanut kiteeläinen sukututkija Ahti Kopperi, joka uurasti työn parissa kahdeksan vuotta. Teoksen 1 776 sivun sisälle mahtuu 27 000 nimeä, 44 sukutarinaa ja 580 valokuvaa.
Viljakaiset ovat vanha savolainen suku, jossa on 18 sukuhaaraa. Kopperin mukaan se on noin 90-prosenttisesti eteläsavolainen. Viljakaisia on esiintynyt esimerkiksi Joroisissa, Rantasalmella, Mikkelissä, Haukivuorella, Ristiina-Sulkavassa ja Mäntyharjussa.
Sukuhaarojen kertomusten joukosta löytyy myös tarinoita suvun vaikuttajista, kuten Aamulehden päätoimittajasta, valtiopäivämies Kaarlo Wiljakaisesta, maailman toiseksi parhaasta keihäänheittäjästä Toivo Elosta ja Länsi-Savon päätoimittajasta Tatu Viljakaisesta.

Laura Pylvänäinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet