Mikkelin seudulla asuva, miten Uudenmaan sulkeminen vaikuttaa arkeesi? Vastaa kyselyyn

Mikkelin seudultakin käydään paljon Uudellamaalla töissä, ainakin muutaman kerran viikossa.

Vesa Vuorela

Monet kulkevat Uudellemaalle Mikkelistä esimerkiksi junalla.
Monet kulkevat Uudellemaalle Mikkelistä esimerkiksi junalla.

Hallitus päätti keskiviikkona rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä 27. maaliskuuta alkaen koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Se tarkoittaa, että liikkumisrajoitusten tultua voimaan Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella.

Muiden maakuntien asukkaat eivät voi käydä Uudellamaalla, mutta jokaisella on kuitenkin oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Lisäksi esimerkiksi välttämätön työmatkaliikenne sallitaan. Vapaa-ajan matkustus ei ole sallittua. Rajoitukset ovat voimassa 19. huhtikuuta 2020 saakka. 

Mikkelin seudultakin käydään paljon Uudellamaalla töissä, ainakin muutaman kerran viikossa. Millä tavalla Uudenmaan rajoittaminen vaikuttaa sinun elämääsi? Käytkö normaalisti töissä Helsingissä, miten nyt järjestät työsi? Oletko etätöissä? Tarvitseeko sinun käydä konttorilla Uudenmaan alueella, vaikka Uusimaa joutuukin eristyksiin? Onko perheesi tai seurustelukumppanisi Uudellamaalla, miten aiotte nyt pitää yhteyttä?

Vastaa alla olevaan kyselyyn. Käytämme kommentteja jutussa, joka julkaistaan Länsi-Savossa. Jos et näe kyselyä, pääset vastaamaan siihen tästä