Torisport käynnistyi vauhdikkaasti keskiviikkona — Liikunnan riemu jatkuu Mikkelin Hallitustorilla lauantaihin saakka

Avauspäivänä nähtiin myös upea urheilun ja kulttuurin kohtaaminen, kun Mikkelin Jukurit esiintyi yhdessä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa.

Risto Hämäläinen, Risto Hämäläinen

Emilia Moilanen (10), Venla Arola (9) pyörivät rekissä. Eevi Arola (7) odotti vuoroaan.
Emilia Moilanen (10), Venla Arola (9) pyörivät rekissä. Eevi Arola (7) odotti vuoroaan.

Pomppulinnat, temppuradat, kiipeilyteline ja monet muut liikuntapisteet olivat kovassa käytössä Mikkelin Hallitustorilla heti keskiviikkona, kun jo seitsemättä kertaa järjestettävä Torisport-tapahtuma pyörähti käyntiin.

Mikkelin kesään vakiintuneen ilmaistapahtuman viimeinen tapahtumapäivä on lauantai.

Tapahtumapäällikkö Janne Moilasen mukaan Torisport on suunnattu erityisesti lapsille, mutta eri liikuntalajien kokeilemiseen ei ole ikärajoja.

— Mummot ja papatkin voivat liikkua yhdessä lasten kanssa. Yhdessä liikunnan ilo löytyy helpommin.

Tämän kesän uusia lajeja tai ainakin pitkästä aikaa edustettuina ovat koris, ammunta ja nyrkkeily. Avauspäivänä nyrkkeilyn saloihin opasti vuoden 2018 Pohjoismaiden mestari ja viime vuoden Euroopan mestaruuskilpailujen hopeamitalisti Vilma Viitanen Mikkelin nyrkkeilijöistä.

Viitasen oppeja on luvassa myös tapahtuman toisena päivänä eli torstaina. Torstaina lajikokeiluissa ovat edustettuina amerikkalainen jalkapallo Mikkelin Bouncersin johdolla, koripallo Mikkelin NMKY:n esittelemänä sekä jääkiekko Jukurien A-nuorten opastamana.

Risto Hämäläinen, Risto Hämäläinen

Emilia Ollila leikitti Ada Särkkää (3).
Emilia Ollila leikitti Ada Särkkää (3).Mikkelissä kehitetty tapahtumakonsepti on levinnyt Lahteen ja Kuopioon.
— Suunnitelmissa on, että ensi vuonna mukaan saataisiin pari uutta paikkakuntaa, kertoo tapahtumapäällikkö Janne Moilanen.

Torisportin yksilölajeista esitellään nyrkkeilyn lisäksi ammuntaa ja suunnistusta. Samoin voi kokeilla tennistä, sulkapalloa ja pöytätennistä.

Päätöspäivänä voi seurata koirien estekilpailua, agilityä. Näytöksen jälkeen koiria pääsee myös silittelemään. Joukkuelajeista mukana ovat edellä mainittujen lisäksi salibandy ja jalkapallo.

Risto Hämäläinen, Risto Hämäläinen

Mikkelin Hallitustorilla riittää puuhailtavaa Torisportin aikaan.
Mikkelin Hallitustorilla riittää puuhailtavaa Torisportin aikaan.

Oli hienoa päästä toteuttamaan tällainen rajat ylittävä musiikkiesitys. — Jaakko Antila

Urheilu ja kulttuuri
löivät kättä

Torisportin yhteydessä keskiviikkona järjestetyssä tempauksessa yhdistyivät komeasti kulttuuri ja urheilu, kun Mikkelin kaupunginorkesterin ja Jukurien liigajoukkue järjestivät yhteisen musiikkiesityksen.

Kappale oli joukkueen valitsema ja Mikkelin kaupunginorkesteri sovitti Aviciin You Make Me -kappaleesta jousiorkesterille sopivan version.

— Oli hienoa päästä toteuttamaan tällainen rajat ylittävä musiikkiesitys. Iso kiitos orkesterille, joka jälleen kerran todisti miten taitava ja joustava porukka se on, kommentoi orkesterin intendentti Jaakko Antila.

Mikkelin kaupunginorkesteri iloitsi hienosta mahdollisuudesta päästyään sovittamaan kappale juuri Jukurien joukkueelle.

— Tällaiset tempaukset ovat upeita kokemuksia kaikille osapuolille. Olen iloinen Jukureiden kanssa käydyistä hyvistä yhteistyökeskusteluista ja uskon ettei tämä tähän jää. Kulttuurilla ja urheilulla on paljon enemmän yhteistä, kuin mitä yleensä ajatellaan – lukemattomia treenitunteja, yksilötaidon hiomista, yhdessä tekemistä ja ennen kaikkea suuria tunteita, toteaa itsekin vahvan urheilutaustan omaava Antila.

Risto Hämäläinen, Risto Hämäläinen

Maalivahtina ja laulumiehenä tunnettu Juhana Aho tulkitsi komeasti Aviciin You make me -kappaleen. Stellassa esiintynyt harvinainen kokoonpano sai yleisöltä raikuvat aplodit.
Maalivahtina ja laulumiehenä tunnettu Juhana Aho tulkitsi komeasti Aviciin You make me -kappaleen. Stellassa esiintynyt harvinainen kokoonpano sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Laulaminen jännittää
siinä missä jääkiekkokin

Solistina esiintynyt ja laulumiehenä tunnettu Jukurien maalivahti Juhana Aho on aiemmin muun muassa kajauttanut ilmoille Maamme-laulun ennen ottelua Jukurien Mestis-kaudella ja esiintynyt myös aiemmin Stellan Tähtitorilla.

— Esiintyminen on siinä määrin tuttua, että näistä tilanteista nauttii tosi paljon.

Aho myöntää, että laulaminen yleisölle jännittää siinä missä jääkiekko-ottelukin.
— Pieni jännitys tuo kuitenkin mukanaan hyviä asioita, siitä saa fiiliksiä ja kiksejä.
Taustakuorossakaan ei ollut moitteen sijaa.

— Paras veto mielestäni taustakuorolta esitykseen. Niinhän se peleissäkin on, että peleissäkin pitää saada paras irti tosi paikan tullen, Aho totesi.