Näyttävä muraali valmistui Mäntyharjun Aravatalon seinään — Katso kuva ennen ja nyt!

Kuntalaisten kesken on käyty keskustelua siitä, kuvaako teos koripalloilijaa, tanssijaa vai selfien ottajaa.

Tiina Knaappila

Muraali on tehty Aravatalon K-marketin puoleiseen päätyyn.
Muraali on tehty Aravatalon K-marketin puoleiseen päätyyn.

Mäntyharjulainen kiinteistöosakeyhtiö Keskiväli täyttää 60 vuotta ja juhlii tapahtumaa seinämuraalilla.

Essi Ruuskanen on maalannut Aravataloksi kutsutun kerrostalon seinään tällä viikolla Kuunkätkijä-nimisen teoksen. Ruuskanen sai teoksen valmiiksi torstaina.

Katso kuva ennen ja jälkeen!

Muraali on tehty Aravatalon K-marketin puoleiseen päätyyn. Kuntalaisten ja esimerkiksi Facebookin avoimessa ryhmässä Mäntyharju-foorumilla on käyty keskustelua siitä, kuvaako teos Susijengin menestyksen kunniaksi koripalloilijaa, tanssijaa vai selfien ottajaa.

Teos on saanut myös kiitosta siitä, ettei sitä voi vahvinkaan kaataa. Mäntyharjun liikenneympyrässä ollut, Salmelasta lainattu Taidepoliisi-teos koki kovia kesän aikana, sillä siihen ripustettiin erilaisia tavaroita pitkin kesää ja lopulta teos kaadettiin.

Ruuskanen maalasi myös Katajaisen kansan päätymuraalin. Katajan talon purku on alkanut sisätiloista ja ensi viikolla alkaa ulkoseinien rouhinta Tokmannin puolesisesta päästä eli Ruuskasen muuralista.

Mäntyharjussa myös paikalliset nuoret ovat taiteilleet entisen kenkätehtaan, nykyisen Askel-nuorisotilan pihaan maalatun räsymaton. Samassa rakennuksessa loimia paukuttavat myös kansalaisopiston kankurit.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila