Joulu on peruttu Kangasniemen torilla — Myyntikojuille ei ole osoittaa paikkaa, koska paraatipaikalla kirkonkylän keskustassa sijaitseva tori tarvitaan lumenkasauspaikkana

Yrittäjien myyntikojut on siirrettävä talveksi pois, koska ne ovat aurauksen ja lumenkasauksen esteenä.

Arja Reinikainen

Rantatori sijaitsee paraatipaikalla Kangasniemen kirkonkylän keskustassa.

Joulukauden avaustapahtuma Kangasniemen Rantatorilla on  peruttu yrittäjäyhdistyksen järjestämänä.

—  Järjestämme pienimuotoisen tilaisuuden Reissupannun nimessä, jossa palkitaan muun muassa  vuoden yrittäjä, kertoo Kangasniemen Yrittäjäyhdistyksen tapahtumavastaava Seppo Lappalainen.

Joulukauden avaus ja joulumarkkinat Rantatorilla olivat viime vuonna Kangasniemellä paljon positiivista palautetta kerännyt uusi joulutapahtuma.

Syynä tapahtuman siirtoon keskustasta Lapaskankaan risteysalueelle valtatie 13 varteen on yrittäjäyhdistyksen turhautuminen kunnan loputtomaan jahkailemiseen torisäännön ja torin ympärivuotisen kehittämisen ympärillä.

 Tilanne kulminoitui uudestaan syysmarkkinoilla, jolloin yrittäjien torille hankkimia puisia kojuja olisi torisäännön mukaan pitänyt siirrellä pois markkinatelttojen tieltä.
Kojut on nyt siirretty pois torilta.

Toiveet kaikuvat kuuroille korville

 Rantatorin kehittämistyöryhmän on esittänyt, että kojut saisivat olla torialueella pysyvästi. Työryhmään kuuluu torimyyjiä, yrittäjiä sekä kunnan virkamiehiä ja luottamushenkilöitä.
— Yhdistys ei tarvitse kojuja koko aikaa omaan käyttöönsä, vaan ajatuksena on vuokrata niitä eteenpäin ja saada torille nykyistä enemmän myyjiä ja samalla elävöittää muutenkin torin seudun elämää, toteaa Lappalainen.
Vuoden aikana toriryhmän ehdotukset eivät edenneet millään tavoin.

—   Meidän yrittäjien toiveena on ollut, että kojut voisivat olla paikoillaan pysyvästi, ja että niitä voitaisiin hyödyntää esimerkiksi joulunavaustapahtumassa ja myös muissa talvisissa menoissa. Tuota toivetta ei kuitenkaan ole kunnassa kuunneltu, eikä asia ole edennyt edes teknisen lautakunnan esityslistalle asti.

Tori tarvitaan lumenkasauspaikaksi

Lappalaisen mukaan virallinen selitys, sille etteivät kojut voi olla talvella torilla on se, että paraatipaikalla kirkonkylän keskustassa sijaitseva tori tarvitaan lumenkasauspaikkana. Rakennelmat estävät lumenkasauksen ja auraukset.

Kangasniemen kunnanhallitus keskusteli maanantain kokouksessaan torikiistasta.
— Asia käsiteltiin listan ulkopuolisena asiana, eikä mitään esitystä tehty. On todettava, että tilanne on harmillinen, sillä Rantatorin kehittämisryhmä on saanut paljon hyviä uudistuksia aikaan kuten esimerkiksi minigolfrata ja vuokrasoutuvene, toteaa kunnanjohtaja Risto Nylund.
Nylund toteaa, ettei asian suhteen juuri nyt ole tarpeen eikä kiire tehdä mitään.
—  Torialueen hoidosta ja kunnossapidosta vastaa  jatkossakin tekninen lautakunta, mutta hallinnollisesti ei ole päätöstä siitä,  kenen vastuualueeseen torin muu elämä kuten torimyynti ja tapahtumat kuuluvat.

Juttua korjattu ingressin osalta klo 19.50

Uusimmat uutiset