Ohikulkija sammutti lumella ruohikkopalon Mäntyharjussa Viitostien vierellä — Palomestari muistuttaa, että maasto syttyy nyt herkästi

Ohikulkija sammutti lumella ruohikkopalon Mäntyharjussa Viitostien vierellä  — Palomestari muistuttaa, että maasto syttyy nyt herkästi

Maastoa paloi Mäntyharjussa pieneltä alalta keskiviikkona iltapäivällä. Ohikulkija huomasi, että Uutelan ja Lintulan risteysten välissä Viitostien suuntaisesti kulkevan Viitosraitin varrella oli syttynyt ruohikkopalo.

Se ehti palaa alueella, jonka koko on noin 5 metriä kertaa 20 metriä. Hälytyksen tekijä löysi läheltä lunta ja sammutti palon. Päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että palokunta varmisti sammutuksen ja kasteli alueen.

Myös pääsiäisen aikaan Viitostiellä Mäntyharjussa käytettiin vielä jäljellä olevaa lunta sammutukseen. Silloin auto alkoi palaa Vihantasalmen eteläpuolella.

Viitosraitin palo syttymisyytä ei tiedetä. Mahdollista on, että palo on alkanut esimerkiksi tupakantumpista.

Hälytys Viitosraitille tuli kello 14.36.

Aho huomauttaa, että maasto on nyt kuivaa ja syttyy herkästi. Nyt eletään ruohikkopalovaarojen aikaa, joten esimerkiksi puutarhajätteen polttoa syytä lykätä aikaan, jolloin maa on kosteampaa.

Luetuimmat