Mikkelin suuntaan matkannut linja-auto alkoi savuta Kuortissa — bussissa oli kuljettajan lisäksi 47 matkustajaa

Matkustajat vietiin huoltoasemalle odottamaan korvaavaa kyytiä.

Käryn aiheutti ilmeisesti tuulilasinpyyhkijän moottori. Arkistokuva.

Mikkeliin matkalla ollut linja-auto alkoi savuta Viitostiellä Pertunmaalla noin kaksi kilometriä Kuortista etelään.

Linja-auton sisään oli tullut savua jostain kojelaudan alta kesken ajon.

Palomestari Jarno Laikola Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että kuljettaja pysäytti auton levähdyspaikalle ja teki hätäilmoituksen. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, savua tai tulta ei ollut enää havaittavissa, mutta autossa sisällä oli sähköpalon katkua, joten ilmeisesti tuulilasinpyyhkijän moottori oli kärynnyt.

Ihastjärven linjan autossa oli kuljettajan lisäksi 47 matkustajaa, joista kukaan ei altistunut savulle. Ensihoitoyksikkö tarkisti autossa olleiden voinnin varmuuden vuoksi, mutta kukaan ei valittanut oireita.

Koska linja-auto on ajokuntoinen, se siirrettiin matkustajineen läheisen huoltoaseman pihaan. Pelastuslaitos varmisti tilanteen eli autossa oli mukana palomies sammuttimen kanssa, jotta apu on lähellä, jos jotain vielä sattuu.

Helsingistä Mikkeliin matkalla olleet matkustajat pääsivät Kuortin ABC:llä sisätiloihin odottamaan korvaavaa linja-autoa. Ihastjärven linja lähetti Mikkelistä korvaavan auton hakemaan matkustajat määränpäähänsä.

Päivitetty kello 22.06: Lisätty tieto korvaavasta linja-autosta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.