Mäntyharjun heinäkuun kuolonkolarin tutkinta valmistunut — Onnettomuuden aiheuttaja varmistui olleen päihtynyt

Asiaa tutkittiin muun muassa törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä kuolemantuottamuksena

Tanja Rihu

Onnettomuudessa oli mukana kolme autoa.
Onnettomuudessa oli mukana kolme autoa.

Poliisi tiedottaa päättäneensä Mäntyharjussa heinäkuussa sattuneen liikenneonnettomuuden tutkinnan. Onnettomuudessa menehtyi kolme henkilöä. 

Esitutkinnassa varmistui onnettomuuden aiheuttaneen, poliisia paenneen kuljettajan olleen päihtynyt. 

Asiaa on tutkittu törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. 

Pöytäkirjaa ei lähetetä syyteharkintaan, koska syylliseksi epäilty on kuollut tapahtuman yhteydessä. Syyskuussa uutisoimme, että poliisin toimista kuolonkolarin yhteydessä ei aloitettu esitutkintaa. 

Onnettomuus tapahtui Varpasentiellä Mäntyharjussa 19. heinäkuuta. Tapahtumat saivat alkunsa poliisin takaa-ajotilanteesta. Poliisi oli saanut ilmoituksen epäillystä rattijuopumuksesta kello 11.58. 

Partio lähti matkaan Mikkelistä, ja saavuttuaan Mäntyharjuun se lähti ajamaan takaa henkilöautoa, mutta menetti siihen näköyhteyden.

Kun poliisi seuraavan kerran näki auton, se paloi Varpasentiellä. Onnettomuudessa oli mukana myös kaksi muuta autoa. Paennut auto törmäsi ensin edellä ajaneeseen autoon, ja kimposi siitä vastaan tulleeseen autoon. Vastaan tulleessa autossa kuoli kaksi ihmistä.