Nelikymppinen moottoripyöräilijä kaahasi ja törmäsi poliisiauton perään Mikkelissä lauantaina iltapäivällä

Moottoripyöräilijä yritti ohitusta poliisiautosta, mutta joutui palaamaan omalle kaistalleen vastaantulevan liikenteen takia.

Risto Hämäläinen

Nelikymppinen moottoripyöräilijä pysähtyi vasta törmättyään poliisiautoon. Kuvituskuva.
Nelikymppinen moottoripyöräilijä pysähtyi vasta törmättyään poliisiautoon. Kuvituskuva.

Moottoripyöräilijä osui poliisiauton perään Pieksämäentiellä Moilalan kohdalla lauantaina iltapäivällä.

Tapahtumaketju sai alkunsa 72-tiellä Mikkelistä pohjoiseen, kun sivulliset ilmoittivat hätäkeskukseen huomattavaa ylinopeutta liikkuvasta moottoripyörästä.

Moottoripyöräilijä ei hidastanut vauhtiaan edes sen jälkeen, kun hän huomasi edessään poliisimoottoripyörän. Hän paahtoi poliisista ohi.

Tämän jälkeen hän kohtasi edessään samaan suuntaan ajavan tunnuksellisen poliisiauton, jossa oli hälytysvilkut päällä. Moottoripyöräilijä yritti ohittaa poliisiauton huomattavaa ylinopeutta ajaen.

Vastaantulevien kaistalla olleen liikenteen takia moottoripyöräilijä joutui palaamaan omalle kaistalleen poliisiauton taakse. Pian tämän jälkeen moottoripyöräilijä joutui tekemään voimakkaan jarrutuksen, jolloin hän törmäsi poliisiauton takaosaan. Moottoripyöräilijä loukkaantui lievästi.

Itä-Suomen poliisin mukaan 1970-luvulla syntynyttä moottoripyöräilijää epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Itä-Suomen poliisin alueella on havaittu viime viikkoina useita tapauksia, joissa on ajettu huomattavaa ylinopeutta. Poliisi toivoo, että raskaan kaasujalan omaavat malttaisivat noudattaa ajonopeuksia myös ajokelien parantuessa.