Mikkeliläislähtöinen Lassi Tervonen lähtee vierailevaksi tutkijaksi Bostonin yliopistoon

Björn Savén -apurahan avulla suomalaisten on mahdollista suorittaa jatko-opintoja yhdysvaltalaisissa huippuyliopistoissa.

Mikkelissä ylioppilaaksi kirjoittanut Lassi Tervonen lähtee ensi lukuvuodeksi Boston Universityyn.
Mikkelissä ylioppilaaksi kirjoittanut Lassi Tervonen lähtee ensi lukuvuodeksi Boston Universityyn.

Mikkelistä kotoisin oleva Lassi Tervonen saa tänä vuonna Björn Savén -apurahan, jolla tuetaan Tervosen lukuvuotta vierailevana tutkijana Boston Universityssä.

Tervonen kirjoitti ylioppilaaksi Mikkelin yhteiskoulun lukiosta ja suoritti maisterin tutkintonsa Helsingin yliopistossa pääaineenaan taloustiede.

Usa-stipendin suuruus on 35 000 euroa. Apuraha jaettiin 17. kerran Yhdysvalloissa opiskelevalle suomalaiselle jatko-opiskelijalle.

Tervonen on tohtorikoulutettavana Aalto-yliopistossa, ja lukuvuoden 2019—2020 hän viettää vierailevana tutkijana Bostonissa.

Björn Savén -apurahalla mahdollistetaan lahjakkaiden ja akateemisen tutkinnon suorittaneiden suomalaisten jatko-opiskelu amerikkalaisessa yliopistossa.
Apurahaa hallinnoi Suomi-Amerikka yhdistysten liitto.

Björn Savén on IK Investment Parnersin perustaja. Hän perusti apurahan, jotta suomalaisilla olisi mahdollista jatko-opiskella Yhdysvalloissa.

Savén haluaa tukea suomalaisia, sillä Suomesta Yhdysvaltoihin lähtee suhteellisen vähän jatko-opiskelijoita, kun verrataan Ruotsiin ja Norjaan.