Hirvet käyttäytyvät liikenteessä arvaamattomasti — katso videolta miten sarvipäät tappelivat

Kaksi hirvisonnia otti mittaa toisistaan keskellä tietä Etelä-Savossa. Edes äänimerkki ei saanut niitä väistymään.

Hirvet liikkuvat syksyllä vilkkaasti ja voivat käyttäytyä arvaamattomasti. Arkistokuva.

Liikenneturvan Mikkelin yhteispäällikön Eini Karvosen mukaan autoilija voi omilla toimillaan vaikuttaa todennäköisyyteensä joutua hirvikolariin.

— Nopeuden alentaminen on kaikista tärkeintä. Toisekseen hirvivaroitusmerkit kannattaa huomioida. Vaikka merkki olisi ollut paikoillaan pitkään, niin sillä on silti merkitystä, Karvonen kertoo.

Karvonen myös kehottaa käyttämään kaukovaloja oikeaoppisesti pimeällä kelillä. Lisäksi hän kertoo hirvien käyttäytyvän välillä arvaamattomasti tiellä.

— Kiima-aikaan ne voivat käyttäytyä epätyypillisesti.

Hirvipilli on jo kahdeksankymmentäluvulta tuttu autoon kiinnitettävä lisävaruste, joka tuottaa ajettaessa hirviä karkottavaa ääntä. Karvonen suhtautuu pillin toimintaan varauksella.

— Osa pitää sitä hyvänä keksintönä, osan mielestä se ei toimi ollenkaan. Hirvipilli nousee säännöllisesti esille. Mielestäni pillin toiminnassa on liikaa muuttuvia tekijöitä, kuten sää.

Etelä-Savossa asemapaikalleen palaava ambulanssimiehistö kohtasi 9.9.2016 kaksi hirvisonnia, jotka olivat päättäneet ottaa toisistaan mittaa keskellä tietä.

Edes äänimerkki ei saanut sarvipäitä väistymään. Katso video!

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.