"Olen saanut kohdata paheksuvia katseita ja pöytiin huutelua", kertoo Iina Särkkä —  Mikkeli Pride suosittelee tällä hetkellä kahta mikkeliläisravintolaa

Mikkeliläiset seta-aktiivit ovat äskettäin lanseeranneet Mikkeli Pride suosittelee -tarran, joka on merkki siitä, että ravintola sitoutuu ehkäisemään syrjintää tiloissaan.

Taru Hokkanen

Mikkeli Pridea järjestävät vapaaehtoiset Josefiina Pystynen 
(vasemmalla), Tuula Pylvänäinen,  Krista Mynttinen (etualalla) ja Eerika
 Hahtala (oikealla). Takana on Mikkeli Pride -tuottaja Iina Särkkä. 
Pride-banderollia pitävät Heini Härkönen (vasemmalla) ja Elviira Ojala. 
Valokuvaa sosiaaliseen mediaan ottaa Hanna Kankkunen.
Mikkeli Pridea järjestävät vapaaehtoiset Josefiina Pystynen (vasemmalla), Tuula Pylvänäinen,  Krista Mynttinen (etualalla) ja Eerika Hahtala (oikealla). Takana on Mikkeli Pride -tuottaja Iina Särkkä. Pride-banderollia pitävät Heini Härkönen (vasemmalla) ja Elviira Ojala. Valokuvaa sosiaaliseen mediaan ottaa Hanna Kankkunen.

Mikkeliläiset seta-aktiivit ovat tänä syksynä lanseeranneet Mikkeli Pride suosittelee -tarran. Se on merkki siitä, että ravintola sitoutuu pienellä eleellä puolustamaan vähemmistöjä ja ehkäisemään syrjintää tiloissaan.

— Tarraan sitoutuvat ravintolat näyttävät sateenkaariväelle, että heidän tiloissaan ei tarvitse pelätä. Ihmiset voivat tulla ravintolaan omana itsenään ja näyttää tunteensa niin kuin valtaväestö, kertoo Mikkeli Pride -tuottaja Iina Särkkä.

Ravintola maksaa tarrasta 20 euroa ja sitoutuu siihen, että esimerkiksi järjestyksenvalvojat puuttuvat mahdollisesti vähemmistöihin kohdistuvaan häirintään.

— Voi olla, että koen häirintää paikallisesti julkisena kasvona enemmän kuin monet muut. Olen saanut kohdata muun muassa paheksuvia katseita ja pöytiin huutelua, kuten ”saatanan lesbot”, Särkkä sanoo.

Seta tukee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia. Sen tarkoituksena on muistuttaa yhdenvertaisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

Juha Parkkinen Bar Domista: "Haluamme olla tasa-arvon puolella"

WTF Bar ja Bar Dom ovat Mikkelissä ensimmäiset ravintolat, joka ovat hankkineet tarran.

— Esimerkiksi Bar Domissa vähemmistöä häiriköijät ohjattiin pois, Särkkä kertoo.

Juha Parkkinen Bar Domista ei tiedä Särkän mainitsemasta tapauksesta. Hän kommentoi, että joka tapauksessa ravintolan väki pyrkii puuttumaan kaikenlaiseen häiriökäyttäytymiseen tiloissaan.

— Laitamme tarran jonnekin näkyvälle paikalle sisätiloissa. Haluamme olla tasa-arvon puolella kaikessa mahdollisessa. Antaa kaikkien kukkien kukkia vain.

Juttua muokattu 15.10. kello 8.15: Iina Särkän kommentin sanamuotoa täsmennetty: häiriköijät ohjattiin pois, ei heitetty ulos.