Kirkonvarkauden kohdalla öljykerroksia veden pinnalla — Nyt Etelä-Savon pelastuslaitos ja Mikkelin kaupunki selvittävät, missä kaikkialla öljyä on ja kuinka paljon

Mikkelin kaupungin ympäristöpäällikkö ja Etelä-Savon pelastuslaitos selvittävät parhaillaan, mistä öljyä on tarkalleen ottaen tullut Kirkonvarkauden kohdalle. Maanantaina kaksi öljytäytteistä pylväsmuuntajaa putosi kuorma-auton kyydistä Pursialantien ja Anttolantien risteyksessä Mikkelissä.

Tiina Saari

Keskiviikkona öljyä näkyi selvästi Varsavuoren hotellin rannassa.
Keskiviikkona öljyä näkyi selvästi Varsavuoren hotellin rannassa.

Annilanselälle Salosaaren rantaan Kirkonvarkauden kohdalle laitettiin vappupäivänä öljyä kerääviä imeytyspuomeja, koska rantavedessä havaittiin ohutta öljykalvoa. Keskiviikkona aamulla Etelä-Savon pelastuslaitos kertoi, että imeytyspuomien taakse on kertynyt näkyviä kerroksia öljyä.

Pelastuslaitoksen mukaan öljy on saattanut ajautua Varsavuoren hotellin rannasta Kirkonvarkauden kohdalle sekä asuntomessualueen rivitalojen rantaan asti.

Tarkkaa tietoa ei vielä ole siitä, mille alueelle öljyä on tullut ja kuinka paljon.

— Selvittelemme nyt parhaillaan pelastuslaitoksen kanssa, mistä on kysymys. Maanantaina näytti siltä, että sadevesikaivot oli saatu imettyä tyhjäksi, mutta pieni mahdollisuus varmaan on, että sinne oli jäänyt jonnekin öljyä, mikä on sadeveden mukana tullut vesistöön, kommentoi Mikkelin kaupungin ympäristöpäällikkö Hanna Pasonen keskiviikkona.

Maanantaina kaksi öljytäytteistä pylväsmuuntajaa putosi kuorma-auton kyydistä Pursialantien ja Anttolantien risteyksessä Mikkelissä. Muuntajista vuosi öljyä kadulle ja alamäkeen asfalttipäällysteiselle tielle, joka vie rantaan Varsavuoren kupeeseen. Pelastuslaitoksen mukaan öljyä vuosi noin 100—200 litraa tielle.

— Emme ole sulkeneet pois mahdollisuutta, että öljy olisi tullut jostain muusta lähteestä. Selvitämme, kuinka laajalle öljyä on mennyt ja mistä se on tullut, Pasonen sanoo.

Ympäristöpäällikkö kertoi maanantaina:  "Vesilaitoksen mukaan on epätodennäköistä, että sadevesikaivosta olisi öljyä päässyt valumaan vesistöön saakka"

Maanantaina Pasonen vakuutti, että Mikkelin kaupungin vesilaitos puhdisti öljyn pois sadevesiviemäristä, jotta se ei pääse kulkeutumaan vesistöihin.

— Vesilaitoksen mukaan on epätodennäköistä, että sadevesikaivosta olisi öljyä päässyt valumaan vesistöön saakka, Pasonen kertoi maanantaina.

—  Sadevesiviemäri saatiin suljettua pian onnettomuuden jälkeen. Sadevesikaivot tarkastettiin linjaston eri kohdista ja öljy imettiin pois, mikäli sitä havaittiin. Virtaamat oli onnettomuushetkellä pienet eikä öljyä enää havaittu kauempana olevissa kaivoissa, Pasonen sanoi maanantaina.

Timo Ahvenainen

Lukija lähetti Länsi-Savolle maanantaina kuvan Varsavuoren hotellin rannasta. Hän pohti, oliko veden päällä kelluva öljy kenties peräisin öljytäytteisistä pylväsmuuntajista, jotka putosivat kuorma-auton kyydistä maanantaina.
Lukija lähetti Länsi-Savolle maanantaina kuvan Varsavuoren hotellin rannasta. Hän pohti, oliko veden päällä kelluva öljy kenties peräisin öljytäytteisistä pylväsmuuntajista, jotka putosivat kuorma-auton kyydistä maanantaina.

Juttuun lisätty uusi kuva kello 11.43.