Houkuttaako linnareissu? — Mikkelin vankilan avoimien ovien päivään mielivän on oltava täysi-ikäinen ja selvin päin

Mikkelin vankilan ovet ovat avoinna yleisölle elokuun viimeisenä lauantaina 26.8.

Jaakko Avikainen

Mikkelin vankilan toimintatavat nostattivat ankaria moitteita alkuvuonna.

Mikkelin vankilan ovet ovat avoinna yleisölle elokuun viimeisenä lauantaina 26.8.

Ohjelmassa on lyhyt kierros vankilassa ja vankilan esittely, Rikosseuraamislaitos kertoo tiedotteessaan. Noin puolen tunnin kierrokset tehdään pienryhmissä.

Mukaan pääsee sata ensimmäistä etukäteen ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset on tehtävä maanantaihin 21. elokuuta mennessä osoitteeseen mikkeli.vankila@om.fi. Vankila kertoo ilmoittautuneille vierailun tarkan ajan kello 12 ja 15 välillä.

Ilmoittautumiseen tarvitaan vierailijan nimi ja syntymäaika. Mukaan otetaan vain täysi-ikäisiä. Tilaisuuteen on saavuttava selvin päin, ja mukana on oltava henkilöllisyystodistus.

Ylimääräisiä metalliesineitä kyläilijöiden ei kannata kantaa mukana, sillä vankilan portilla vierailijat ohjataan metallinilmaisimen läpi.

Avoimilla ovilla juhlistetaan keskitetyn vankeinhoidon 150-vuotisjuhlavuotta.

Viikonlopun aikana voi tutustua myös yhdyskuntaseuraamustoimistoihin Mikkelissä ja Tampereella sekä vankiloihin Ylitorniossa, Kylmäkoskella ja Hämeenlinnassa.

Elina Keskitalo

Elina Keskitalo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.