JUTTUA PÄIVITETTY: Anteeksipyynnöillä selvittiin — ryhmäkurista irtautuneet Arto Seppälä ja Paavo Barck jatkavat Mikkelin kaupunginvaltuuston demariryhmässä

SDP:n valtuustoryhmän ylimääräinen kokous päättyi anteeksiantoon. Seppälä ja Barck selvisivät varoituksella.

Vesa Vuorela

SDP:n ryhmästä poikenneita uhkasi erottaminen ryhmästä, kun Arto Seppälä (sd.) valittiin Mikkelin kaupunginhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi vastoin ryhmän virallista esitystä. 
SDP:n ryhmästä poikenneita uhkasi erottaminen ryhmästä, kun Arto Seppälä (sd.) valittiin Mikkelin kaupunginhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi vastoin ryhmän virallista esitystä. 

SDP:n valtuustoryhmä kokoontui tänään maanantaina ylimääräiseen kokoukseen päättämään siitä, mitä puolueen ryhmäkurista irtaantuneille Arto Seppälälle ja Paavo Barckille tehdään.

Ryhmäpuheenjohtaja Satu Taavitsainen kertoo valtuustoryhmän käyneen syvällisen keskustelun viime viikkoisesta käänteestä, jossa Mikkelin kaupunginhallituksen johtoon nousi yllättäen Seppälä vastoin demareiden omaa esitystä.

— Paavo ja Arto totesivat toimineensa väärin ja katuvat tekoaan. He pyysivät ryhmältä anteeksi, Taavitsainen kertoo kokouksen päätyttyä.

Taavitsainen kertoo valtuustoryhmän antaneen anteeksi sekä Seppälälle että Barckille.

— Seuraavaksi katsomme eteenpäin ja teemme jatkossakin parhaamme kuntalaisten hyväksi.

Aiemmin Taavitsainen kertoi medialle, että Seppälää ja Barckia voi odottaa ryhmästä erottaminen, jos he eivät eroa itse. 

Tilannetta puitiin vielä SDP:n Mikkelin kunnallisjärjestön edustajiston kokoontumisessa maanantai-iltana.

Puheenjohtaja Kari Ojala kertoo kunnallisjärjestön edustajiston antaneen vakavan kirjallisen varoituksen Seppälälle ja Barckille edustajiston päätöksen vastaisesta toiminnasta.

Demariryhmässä vallitsee Ojalan mukaan kuitenkin nyt keskinäinen luottamus siitä, että asia on loppuun käsitelty.

— Pitkällisen pohdinnan ja keskustelun jälkeen päätös oli yksimielinen, Ojala sanoo.

Taustalla dramaattinen näytelmä

Entinen Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen (sd.) pyysi toukokuussa eroa valtuuston jäsenyydestä ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä Lappeenrannan yrittäjätapahtumasta aiheutuneen kohun jälkeen.

Aholainen oli paikalla olleiden näkemyksen mukaan esiintynyt toukokuisen yrittäjätapahtuman iltajuhlassa päihtyneenä sekä arvostellut yrittäjiä ja yritystoimintaa.

Mikkelin kaupunginvaltuustossa Aholaisen seuraajan valinnasta muodostui dramaattinen näytelmä. Äänestyksen jälkeen Arto Seppälä nousi puheenjohtajaksi muiden puolueiden äänillä vastoin demareiden virallista kantaa.

SDP:n valtuustoryhmän esitys puheenjohtajaksi oli ryhmän varapuheenjohtaja Soile Kuitunen, mutta ryhmästä tehtiin toinenkin esitys. SDP:n Paavo Barck esitti paikalle Seppälää.

Barck kommentoi, että muiden ryhmien luottamus SDP:n ryhmää kohtaan oli mennyt, joten ”jotain oli pakko tehdä”.

— Tämä oli herätys myös SDP:n ryhmälle, sanoi Barck.

Seppälä voitti Kuitusen suljetussa lippuäänestyksessä äänin 30—20, yksi äänesti tyhjää. Äänestystuloksen selkeys osoitti, että Seppälällä on tukea yli puoluerajojen.

Kaupunginjohtaja Timo Halonen on huolissaan siitä, että päättäjien kahnaukset erilaisine linjauksineen jarruttavat talouden oikaisua ja koko kaupungin kehittämistä.

Halosen mukaan olisi jo korkea aika päästä politiikanteosta yhteiseen mikkeliläiseen näkemykseen.

Luetuimmat