Murtoja Mikkelissä sekä peräänajo ja rattijuopumuksia Pertunmaalla — Poliisi pyytää havaintoja tapahtumista

Kai Skyttä

Murtoja Mikkelissä sekä peräänajo ja rattijuopumuksia Pertunmaalla — Poliisi pyytää havaintoja tapahtumista

Mikkelissä tehtailtiin murtoja lauantain vastaisena yönä. Porrassalmenkadun alkupään, Mannerheimintien alkupään ja Hallituskadun alkupään liikkeisiin ja katujen varrelle pysäköityihin ajoneuvoihin oli murtauduttu.

Itä-Suomen poliisi oli lauantaiaamuun mennessä kirjannut puolenkymmentä rikosilmoitusta. Osa teoista oli jäänyt yrityksen asteelle.

Havainnot tapauksista voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimen numeroon 029 5415 232.

Peräänajanut poistui paikalta

Pertunmaalla tapahtui varhain lauantaiaamuna peräänajo Viitostiellä. Onnettomuus tapahtui lähellä Heinolan rajaa, kun henkilöauto oli ajamassa Lahden suunnasta kohti Mikkeliä. Hieman Heinolan ja Pertunmaan kuntarajan jälkeen takaa oli ajanut reilulla ajonopeudella toinen auto törmäten edellä ajaneen auton vasempaan takakulmaan.

Edellä ajanut auto oli suistunut tieltä kulkusuunnassa vasemmalle puolelle, ja peräänajanut auto oli suistunut tien oikeanpuoleiselle pientareelle.

Edellä ajaneessa autossa oli kaksi henkilöä. Heidän mennessä tarkistamaan peräänajaneen auton tilannetta, olikin auto poistunut paikalta jäämättä selvittämään tapausta.

Ensihoitoyksikkö tarkisti peräänajetun henkilöauton kuljettajan ja matkustajan. He eivät loukkaantuneet kolarissa.

Havainnot ja tiedot peräänajaneesta autosta ja sen kuljettajasta voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimen numeroon 029 5415 232.

Liikenneonnettomuus tapahtui kello 6.05.

Kuljettaja puhalsi yli kolme promillea

Poliisipartio tapasi alkoholin vaikutuksen alaisena henkilöautoa kuljettaneen miehen Pertunmaan taajaman ulkopuolelta perjantaina alkuillasta noin kello 17.

Noin 50-vuotias paikkakuntalainen mies puhalsi alkometriin 3,2 promillen lukemat.

Mies oli menettänyt ajo-oikeutensa jo aiemmin, ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miehen käyttämä ajoneuvo oli myös ajokiellossa. Näin ollen kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, ajoneuvorikkomukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Luetuimmat