Punainen matto, hymypalloja ja elokuvaväkeä – Ilokuvafestivaali otti heti Mäntyharjun Kinon haltuun

Perjantai huipentuu Irina Björklundin tähdittämiin Ilokuvailtamiin. Kahtena viimeisenä festivaalipäivänä on tarjolla yllätyksiä, uutuuksia ja tositarinoita. Myös Mäntyharju näkyy valkokankaalla.

Tanja Rihu

Punainen matto, hymypalloja ja elokuvaväkeä – Ilokuvafestivaali otti heti Mäntyharjun Kinon haltuun

Torstaina alkaneet Ilokuvafestivaalit ovat ottaneet Mäntyharjun Kinon näkyvästi haltuun.
Nelipäiväinen hyvän mielen elokuvafestivaali näkyy hymynaamaisina ilmapalloina, punaisina mattoina, valtavina pihatelttoina ja leppoisana tunnelmana.
Sateinen sääkin sopii tapahtumalle, jossa ollaan suurin osa ajasta syvällä elokuvien maailmassa sisätiloissa.

Ensimmäisenä päivänä ei Kinoa tai pikkusaliakaan myyty vielä loppuun, mutta väkeä Ilokuvafestivaalit saivat liikkeelle jo torstaina ja perjantain päivänäytöksissä.
Elokuva-alan tekijöitä, joista osa oli esittelytehtävissä, näkyi Mäntyharjussa paljon, mutta samoin paikallisia elokuvien ystäviä.
Perjantaiaamu alkoi lapsivierailla, kun päiväkoti Mustikkatassusta tuli Heinähattu ja vilttitossu -leffaan kymmeniä katsojia, jotka saivat elokuvan jälkeen tavata ohjaaja Kaisa Raastimon.
Pikkusalissa puolestaan elokuvan Risto Räppääjä ja viileä venla esitteli Risto Räppääjän näyttelijä Lauri Karo. Perjantai huipentuu kello 19 Irina Björklundin tähdittämiin Ilokuvailtamiin.

Tanja Rihu

Kahdelle viimeiselle festivaalipäivällekin riittää ohjelmaa.
Lauantaina on tarjolla nuorten leffatyöpajalaisten uunituoreiden lyhytelokuvien lisäksi esimerkiksi koko perheen yllätyselokuva kello 12 sekä illalla kaksi uutuusleffaa, Hampstead ja Miami.
Sunnuntaina sukelletaan dokumenttien maailmaan. Valkokankaalla nähdään Mäntyharjuakin, sillä ohjelmassa on Halmeniemen vapaan kyläkoulun tarina Kun koulu vapautui vankilasta sekä dokumentti mäntyharjulaisen yrittäjä-muusikon Urpo Heikkilän elämästä.

Ilokuvafestivaalit Mäntyharjussa 6. elokuuta saakka. Ohjelma Ilokuvafestivaalien kotisivuilta.

Tanja Rihu

Tanja Rihu

Tanja Rihu

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.