Pieksämäellä tanssittiin perinteinen poloneesi, Mäntyharjussa ja Juvalla hulluteltiin abishow'ssa — Katso kuvat penkkareista!

Lukioissa tapahtuu paljon jo ennen varsinaisia penkkariajeluita.

Mäntyharjun abit valmistautuvat penkkariajeluun.

Lukion kolmannen vuoden opiskelijoiden kevään kohokohta on torstaina, kun abiturientit viettävät penkkareita. Iltapäivällä abit nousevat rekkojen kyytiin ja heittelevät karkkeja. Mikkelin ja Pieksämäen seudun abien rekkojen aikataulut löytyvät tästä jutusta.

Aamupäivällä lukioissa tapahtuu muutakin. Seuraa Länsi-Savon päivittyvää galleriaa abien päivästä eri puolella Etelä-Savoa!

Esimerkiksi Mäntyharjussa oli aamulla abishow. Koulun vanhimmat ovat jo pukeutuneet hauskoihin asuihinsa.

Mäntyharjussa abit pukeutuivat esimerkiksi Aku Ankasta tutuksi Karhukoplaksi.
Mäntyharjun abien joukossa on myös satuhahmoja.
Päivän politiikka näkyy Mäntyharjun abien asuissa.
Myös lapsuuden sankarit, esimerkiksi Toy Story -elokuvan hahmo ja Late Lammas, ovat Mäntyharjussa käymässä.

Myös Juvalla abishow on käynnissä ja lukion Instagram-tilille ladatun videon mukaan aamulla on käyty esimerkiksi opettajien välinen tanssikisa.

Pieksämäellä abit tanssivat perinteisesti poloneesin ennen varsinaisia penkkarihulinoita. Poloneesi tanssitaan kansallispuvuissa. Tanssin jälkeen Pieksämäenkin abit pääsivät pukeutumaan omiin hauskoihin asuihinsa. Pääset katsomaan Pieksämäen abitunnelmia tästä, tästä ja tästä.

Juttua korjattu 14.2. klo 14.35: Kuvatekstissä kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Mäntyharjun lukion abiturientti olisi pukeutunut Toy Stories -hahmoksi. Oikeasti hahmo on peräisin Toy Story -elokuvista.